1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eestlased võitsid ratastoolitennise Balti karikavõistlused
Eestlased võitsid ratastoolitennise Balti karikavõistlused

Eestlased võitsid ratastoolitennise Balti karikavõistlused

Vasakult Leedu võistlejad ning Viljar Villiste ja Mait Mätas
Vasakult Leedu võistlejad ning Viljar Villiste ja Mait Mätas

Baltic Team CUP´i 2016 võistkondlikul ratastoolitennise turniiril võitsid Balti karika eestlased. Reedel lõppes turniiri viimane etapp Riias, kus otsustavas võistluses näitasid oma paremust leedukate üle Eesti ratastoolitennisistid.

Eesti võistkonnaliikme Viljar Villiste sõnul läksid võistlused väga hästi. Enne viimast Riia etappi olid karika võitmiseks võrdsed võimalused eestlastel ja leedukatel. “Võidu saavutamisel sai määravaks asjaoluks see, et Eesti meeskonda kuuluvad võrdselt heal tasemel mängijad, kes on viimasel aastal teinud olulise arenguhüppe. Samas kui leedulaste kogu võistkonna tase nii ühtlane ei olnud. Möödunud aasta turniiril võitsid karika leedukad, mistõttu on meie seekordsel võidul nende üle eriti suur kaal,” rääkis Villiste, kes on Eesti meister ratastoolitennises.

Otsustavas mängus läksid leedukate vastu võistlema Eesti ratastoolitennisistid Viljar Villiste ja Mait Mätas. Turniiril oli vaja võistkondade vahel mängida kaks üksikmängu ja üks paarismäng. Kokku mängis iga võistkond turniiril neli üksikmängu ja kaks paarismängu. Leedukate vastu võttis Villiste üksikmängus kindla võidu tulemusega 4:0 4:0, Mätas kaotas vastasele tasavägises üksikmängus 4:1 3:5 3:5. Seega sai võitja selgitamisel otsustavaks omavaheline paarismäng, mille võitsid Villiste ja Mätas leedukate vastu kindlalt tulemusega 4:0 4:0.

Vasakult Läti võistlejad ning Mait Mätas ja Urmo Voogla
Vasakult Läti võistlejad ning Mait Mätas ja Urmo Voogla

Eesti ratastoolivõistkonda kuulusid Viljar Villiste, Mait Mätas ja Urmo Voogla. Baltic Team CUP on ratastoolitennise turniir, mis koosneb Tallinna, Vilniuse ja Riia etapist. Tallinna etapi võitsid veebruaris leedukad, augustis Vilniuses võitsid eestlased ja kolmandal otsustaval Riia etapil võtsid võidu taas eestlased, mis tõi meile ka kogu turniiri karikavõidu. Baltic Team CUP 2016 karikavõistluste II koha pälvisid leedukad ja kolmanda lätlased. 2015. aastal läks võit Leetu, tookord tõi Eesti koju II koha ja kolmas koht läks Lätti. Baltic Team CUP järgmise aasta turniir algab juba veebruaris, mil mängitakse esimene võistlus Tallinnas.

Head Uudised GoodNews