1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rammumehed
  4. Eestlased võitsid Camp Bastioni rammumehe võistluse ja plaanivad auhinnaraha annetada Eesti vigastatud sõjameeste ühingule
Eestlased võitsid Camp Bastioni rammumehe võistluse ja plaanivad auhinnaraha annetada Eesti vigastatud sõjameeste ühingule

Eestlased võitsid Camp Bastioni rammumehe võistluse ja plaanivad auhinnaraha annetada Eesti vigastatud sõjameeste ühingule

Jalaväekompanii Estcoy-15 kaitseväelased võitsid Camp Bastionis peetud rammumehe võistlused ja tahavad saadud auhinnaraha annetada Eesti vigastatud sõjameeste ühingule.

“Eks me sinna võitma läksime ja nüüd on see tehtud. Läksime võistlema hea positiivse emotsiooniga, kõik mehed andsid endast 100 protsenti ja toetasid üksteist. Ka meie kontingent oli kaasa elamas,” ütles eestlaste võistkonna kapten, Estcoy-15 kompaniiülema abi kapten Argo Sibul.

Rammumehe võistlus koosnes kuuest aja peale sooritatud alast ja lõppvõistlusest. Iga võistkonnaliige esindas meeskonda ühel alal. Eestlastel õnnestus võita esikoht neljal alal kuuest ja edestada konkurente ka kahe parima meeskonna vahel peetud kombineeritud lõppvõistlusel.

Rammukatsumisel osales kuus kuueliikmelist võistkonda, üks eestlaste ja viis brittide võistkonda. Eestlaste võistkond kandis nime “Estcoy” ja sinna kuulusid kapten Argo Sibul, nooremveeblid Hanori Perlov ja Ruslan Pavljutšok ning seersandid Andrei Barinov, Robert Parker ja Andres Oja.

“Kahju, et võistlusel ei osalenud ühtegi Ameerika Ühendriikide kaitseväelaste võistkonda. Ameeriklaste baasis ringi käies näeb seal väga palju suuri mehi,” ütles kapten Sibul. “Aga üks asi on jõusaalis kangi tõsta, teine asi on julgus võistlusele tulla. Iga mees seda ei julge.”

Võitjameeskonnale panid korraldajad välja 200-dollarilise suuruse preemia, mis kogunes osalemistasudest. Eestlased plaanivad võidetud auhinnaraha annetada Eesti vigastatud sõjameeste ühingule. Kapten Sibula sõnul teevad mehed nüüd trenni edasi ning temal ja vähemalt veel ühel võistkonnaliikmel on kavas osaleda suvel ka Eesti rammumeeste võistlustesarjas.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews