1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eestlanna sai laskmise EM-il pronksi
Eestlanna sai laskmise EM-il pronksi

Eestlanna sai laskmise EM-il pronksi

Serbias peetud praktilise laskmise EM-il saavutas Eesti sportlane Dina Gontšarova divisjonis Classic naiste arvestuses 3. koha.

See on Eesti jaoks selle ala esimene medal regiooni ajaloos.

Gontšarova tegeleb laskmisega kolm korda nädalas. Üks treening kestab umbes kaks tundi. Üldfüüsilise vormi hoidmiseks kasutab ta spordisaali. “EM-il on kõigile laskesportlastele suureks väljakutseks psühholoogiline koormus. Õigesti seatud eesmärk on aga aidanud saavutada kõrge tulemuse, mille üle tasub uhke olla,” ütles Gontšarova.

„Praktilise laskmise moto on diligentia, vis, celeritas ehk “täpsus, võimsus, kiirus”. Ka igapäevatöös saan neid põhimõtteid rakendada, esmajärjekorras muidugi täpsust,” rääkis Gontšarova. Hetkel töötab ta Kalevi Panorama arenduse loomingulise juhi ja sisearhitektina. Nii laskmises kui ka sisearhitektuuris on väga oluline olla kannatlik ja valida õige taktika.

Viimaste aastate edu võistlustel on Gontšarovale taganud Iisraeli relvatootja BUL Armory sponsorluse. Alates möödunud aastast on ta selle firma ametlik esindaja Balti ja Soome regioonis.

EM-il osales rohkem kui 1100 sportlast, neist Eestist 37 laskesportlast.

Head Uudised GoodNews