1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti tenniseäss sai Paf Openil 2. koha
Eesti tenniseäss sai Paf Openil 2. koha

Eesti tenniseäss sai Paf Openil 2. koha

Pärnu tennisehallis 3. novembril lõppenud 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril Paf Open jõudis Eesti teine number Vladimir Ivanov nii paaris- kui ka üksikmängus finaali.

Üksikmängu finaalis oli Ivanov (ATP 786) vastamisi mulluse võitja venelase Jevgeni Tjurneviga (ATP 415). Esimeses setis jõudis Ivanov kohe avageimis murdepallini, kuid Tjurnev ei vääratanud. Ta murdis Ivanovi servid ja võitis seti kindlalt 6:2.

Teine sett oli tasavägisem. Ivanovil õnnestus murdega 3:2 juhtima asuda, kuid Tjurnev viigistas. 7:6 sett lõppes kiire lõppmänguga, mille Tjurnev veenvalt võitis.

Kohtumine kestis tund ja 24 minutit. Hea servijana tuntud Tjurnev lõi 16 ässa ja tegi kaks topeltviga. Esimeselt servilt teenis ta punkti 92% juhtudest. Ivanov sai kirja kaks ässa ja kolm topeltviga.

Meeste jaoks oli see viie aasta jooksul kaheksas omavaheline kohtumine. Neli korda oli võitnud Tjurnev ja kolm korda Ivanov.

Turniiril oli võistlejaid 15 riigist. Neli esimest asetust hõivasid tabelis prantslased Babtiste Crepatte (ATP 280), Manuel Guinard (ATP 317), Hugo Grenier (ATP 323) ja Dan Added (ATP 396). Lisaks Ivanovile võistlesid tänavu Kristjan Tamm (ATP 893), Kenneth Raisma (ATP 950), Daniil Glinka (ATP 1093) jt.

Ivanov alistas poolfinaalis sakslase Lasse Muscheitese (ATP 1858) ja veerandfinaalis Guinard’i.

Järgmisel nädalal peetakse naiste turniir.

“Kodused ITF-i turniirid on meie noormängijatele heaks platvormiks profitee alustamisel. Nad saavad hea kogemuse ja mitmed on turniiril saadud punktidega pääsenud ATP edetabelisse,” ütles tenniseliidu peasekretär Allar Hint.

Suvel Pärnus toimunud sama kategooria turniiril Merko Estonian Open olid eestlased finaalis kõigis mänguliikides ja kokku võideti kolm tiitlit: Jürgen Zopp üksikmängus, Vladimir Ivanov ja Jelena Malõgina paarismängudes.

Head Uudised GoodNews