1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti Sulgpalliliit valis aasta parimad sulgpallurid
Eesti Sulgpalliliit valis aasta parimad sulgpallurid

Eesti Sulgpalliliit valis aasta parimad sulgpallurid

Eile õhtul kuulutas Eesti Sulgpalliliit välja möödunud aasta parimad sulgpallurid.

Liidu presidendi Karol Kovaneni hinnangul oli eelmine aasta sulgpallirahva jaoks kindlasti korda läinud: “Eesti sulgpallur oli teist korda järjest esindatud olümpiaturniiril, olles ainuke Eesti sportmängude esindaja, ja sai esmakordselt olümpial kirja matšivõidu. Rõõmustavad ka meie naismängijad, Eesti sisene konkurents Karoliine Hõimu, Getter Saare ja Laura Vana vahel on tihe ja heitlus Kati Tolmoffi mantlipärija kohale on pingeline. Jõuliselt on esile tõusmas ka noormängijad, kes suudavad võrdselt konkureerida oma vanuseklassi Euroopa parimatega.“ Sulgpalliliit valis aasta parimaid esmakordselt ning valiku tegemisel osalesid kõik liidu liikmesklubid.

Aasta parimaks meessulgpalluriks valiti Raul Must, kes saavutas Londoni Olümpiamängudel 17-32. koha, Euroopa Meistrivõistlustel 9-16. koha ning tuli seitsmendat korda järjest Eesti meistriks. Rauli sõnul kuigi aasta parima sulgpalluri tiitel ei tulnud suure üllatusena, hindab ta sellistu tunnustust ning loodab, et parimate sulgpallurite valimine muutub traditsiooniks ning innustab seeläbi ka teisi sulgpallureid.

Parima naissulgpalluri tiitli pälvis Laura Vana, kelle parimaks tulemuseks rahvusvahelisel areenil oli Polish Openi poolfinaali koht, samuti pälvis ta kolm medalit 2012. a. Eesti meistrivõistlustel.

Parimaks treeneriks nimetati Raul Musta treener Mart Siliksaar. Parim noorsulgpallur oli Kristin Kuuba, kes saavutas täiskasvanute hulgas Eest meistrivõistlustel naiste üksikmängus pronksi ja lõpetas aasta maailma noorte edetabelis 56. kohal. Koos Helina Rüütliga sai Kristin Kuuba ka parima naispaarismängija auhinna. Meespaarismängijate auhinna võitsid 2012. aasta Eesti meistrid Kristjan Kaljurand ja Robert Kasela. Kristjan Kaljurand sai teise auhinna Laura Tombandiga, kellega oldi aasta parim segapaar.

Kõik aasta parimad sulgpallurid astuvad reedel, 11. jaanuaril võistlustulle Kalevi spordihallis toimuval rahvusvahelisel sulgpalliturniiril Yonex Estonian International. Eesti sulgpallurite vastased ja mängude ajad SIIT.

Head Uudised GoodNews