1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti Spordimuuseumi näitus “Super-Eesti” Tallinna telemajas
Eesti Spordimuuseumi näitus “Super-Eesti” Tallinna telemajas

Eesti Spordimuuseumi näitus “Super-Eesti” Tallinna telemajas

Foto: Eesti Spordimuuseum

26. veebruaril avanes Tallinna telemajas (Gonsiori 27) Eesti Spordimuuseumi näitus “Super-Eesti: Vägitükid, millele tõenäoliselt maailmas võrdseid ei leidu”.

Näitus tutvustab kujutlusvõime piire nihutades spordi erilist rolli Eestis. Meie ajalugu on rikas erakordsete sporditähtede, ainulaadsete saavutuste ja meeletu entusiasmi poolest sellele kõigele kaasa elada. Just säärasest kirglikust tundest lähtuvalt ongi käesolev näitus saanud oma veidi üle vindi keeratud sisu ja vormi. Ainulaadsel näitusel on esindatud nii allveekabe, saltoga kaugushüpe, super-jõumees Lurich, kõige kõrgemale hüppav eestlane kui palju-palju muud erakordset.

Kui kõrgele lendab Oliver Venno? Kui madalale vajuvad allveekabetajad? Kui palju tõstis Jaan Talts? Kes kannavad naisi? Kui vallatud on kurvid tegelikult? Mitu meest mahtus Lurichile näpule? Kes on sajandi kirimaletaja maailmas? Need ja teised küsimused saavad vastuse telemaja ruudulises fuajees.

2012. aastal Narvas toimunud traditsioonilisel muuseumide festivalil võistelnud näituste seast parimaks tunnistatud väljapanek jääb Tallinnas avatuks kuni aprilli lõpuni.

Head Uudised GoodNews