1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti Riigikogu võitis esimest korda jalgpalli rändauhinna Kuldne kirves
Eesti Riigikogu võitis esimest korda jalgpalli rändauhinna Kuldne kirves

Eesti Riigikogu võitis esimest korda jalgpalli rändauhinna Kuldne kirves

Eile peeti Tallinnas Lilleküla staadionil traditsiooniline jalgpalliturniir, millest võtsid osa Eesti Riigikogu, Soome Parlamendi, Tallinna linna ja Hyvinkää linna võistkonnad, turniiri võitis Eesti Riigikogu võistkond.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud turniiri avas Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa, osalejaid tervitas ka Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen.

Tallinna linnasekretäri Toomas Sepa sõnul on sellel turniiril tugev traditsioon ja on heameel, et just Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale pühendatud turniiri võitis meie Riigikogu võistkond, kes lõi kokku seitse väravat.

Turniiri võitjat autasustati rändauhinnaga „Kuldne Kirves“, mis on saanud oma nime legendaarse Hyvinkää linnapea Tauno Kirves’e auks. Samuti autasustati iga meeskonna parimaid mängijaid.

Eesti Riigikogu võitis selle turniiri esimest korda, Hyvinkää linn on võitnud turniiri üheksal korral – 1997., 1998., 2000., 2001., 2003., 2005., 2010., 2013. ja 2014. aastal, Tallinn kuuel korral. Eelmisel aastal võidutses turniiril Tallinn.

Head Uudised GoodNews