1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti rekord purustatud! 70-aastane Elmo Oidermaa püstitas uue Eesti teivashüpperekordi
Eesti rekord purustatud! 70-aastane Elmo Oidermaa püstitas uue Eesti teivashüpperekordi

Eesti rekord purustatud! 70-aastane Elmo Oidermaa püstitas uue Eesti teivashüpperekordi

70-aastane Elmo Oidermaa püstitas 11. aprillil Võru Spordikeskuses M70 vanuseklassi teivashüppes uue Eesti rekordi. Tulemusega 2,91 m ületas ta esimese katsega senise, ligi 20. aastat kehtinud rekordi 2,90 m, mille 2000. aastal saavutas tuntud teivashüppaja ja kergejõustikutreener Martin Kutman. Rekordihüppe fikseerisid Põlva kergejõustikutreener Toomas Kivend ning Võru kergejõustikutreener Heini Allikvee.

Elmo Oidermaale kuulub veel teinegi kehtiv seenioride teivashüpperekord. 2017. aastal lõi ta varasemalt samuti Martin Kutmani püstitatud rekordit, ületades M65 vanuseklassis kõrguse 3,02 m. Ka siis edestas ta Martin Kutmani rekordit täpselt ühe sentimeetriga. Elmo Oidermaa toona antud lubadus hakata sentimeetri haaval Eesti rekordit purustama on tänaseks seega teoks tehtud.

Elmo Oidermaa hakkas teivashüppega tõsisemalt tegelema 10 aastat tagasi, olles seni tegelenud kergejõustikuga üleüldiselt, sh osalenud kümnevõistlustel. Eakas mees on Eesti Kergejõustikuveteranide Assotsiatsioon liige ning osalenud viimastel aastatel aktiivselt mitmetel teivashüppevõistlustel, kus on saavutanud ka silmapaistvaid tulemusi.

Head Uudised GoodNews