1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglov tõi maailmakarika etapilt kaks pronksmedalit
Eesti ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglov tõi maailmakarika etapilt kaks pronksmedalit

Eesti ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglov tõi maailmakarika etapilt kaks pronksmedalit

IMG_0403Eesti ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglov tõi Poolas, Varssavis toimunud maailmakarika etapilt kaks pronksmedalit.

Maailmakarika etapi pronksmedali võitmisega kordas Aleksei Štšeglov senist Eesti ratastoolivehklemise kõrgeimat tulemust. Senine kõrgeim saavutus oli maailmakarika pronksmedal 2012. aastast, mille vehkles tol korral Eestile välja narvalanna Natalja Horenkova.

Ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglov võistles Varssavis C klassis epees ja floretis ning sai mõlemas distsipliinis pronksmedalid.

Treeneri Alexander Laryushini sõnul täitis noor vehkleja ootusi, samas aitas kõrge tulemuse saavutamisele kaasa ka sportlik vedamine. “Meil õnnestus näidata väga head tulemust vaatamata sellele, et Alekseil on võrreldes vastastega väga vähe võistluskogemust. Meie jaoks on olulised mitte ainult medalid, vaid nii kõrgetel võistlustel osalemise kogemus,” ütles Laryushin. Treeneri sõnul on noore ratastoolivehkleja jaoks juba ainuüksi võistlemine niivõrd tugevate ja kogenud vastaste vastu väga hea kogemus.

Kokku võttis maailmakarika etapilt ratastooli vehklemises osa 20 riiki.

Hetkel hoiab Aleksei Štšeglov maailma edetabelis C kategoorias epees 7. kohta ja florettis 11. kohta.
Ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglovi jaoks oli maailmakarika etapp kolmandaks rahvusvaheliseks võistluseks. 2015. aastal võttis ratastoolisportlane osa Ungaris toimunud maailmameistrivõistlustest, kus saavutas toona 13. koha. Selle aasta mais näitas Aleksei Štšeglov väga head tulemust ka Itaalias toimunud Euroopa meistrivõistlustel, kus Eesti sportlane sai 8. koha.

Narvas tegutsev vehklemisklubi “Florett” on Eestis ainuke, kus saavad treenida ka erivajadustega ratastoolivehklejad ning kus on olemas kogu vajalik varustus ala harrastamiseks.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews