1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti ratastoolitennisistid jätkavad pürgimist kõrgetele kohtadele
Eesti ratastoolitennisistid jätkavad pürgimist kõrgetele kohtadele

Eesti ratastoolitennisistid jätkavad pürgimist kõrgetele kohtadele

Foto: Erik Peinar

Eesti Invaspordi Liidu ja ettevõtte Nefab Packaging OÜ sõlmitud koostöökokkuleppe 2018. aastaks võimaldab Eesti ratastoolitennisistidel jätkata võistlemist maailmaedetabeli punktide kogumiseks olulistel rahvusvahelistel turniiridel. Riigikogus sõlmitud koostööleping invaspordi pikaajalise toetajaga annab Eesti ratastoolitennise edendamiseks vajaliku rahalise panuse.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on Eesti ratastoolitennise mängijate maailmapildile viimiseks ülioluline võimalus osaleda rahvusvahelistel turniiridel. “Eesti on täna juba tuntust kogumas kui tugev invaspordi maa. Lisaks meie ratastoolicurlingu tiimile on ka Eesti ratastoolitennise mängijad näidanud maailma mõistes arvestatavat sportlikku taset ja võimekust. Valitsev Eesti ratastoolitennise meister Viljar Villiste on täna maailmaedetabeli esimese 100 parima hulka jõudmisele väga lähedal,” rääkis Rainer Vakra.

Ta lisas, et invaspordi edendamine on liikumiserivajadustega inimeste hüvanguks väga oluline mitte ainult tervise vaid ka tööturul aktiivsed olemise tõttu. “Läbi spordi saame aidata liikumiserivajadustega inimestel olla aktiivsed ja tervemad. Sportlik aktiivsus laieneb ka muudele elualadele ja seeläbi saavad liikumiserivajadusega inimesed olla tegevad ka tööturul. Meie tänane toetaja Nefab Packaging on siin ettevõttena teistele eeskujuks saades inspiratsiooni invaspordi toetamiseks läbi selle, et ettevõttes töötab liikumiserivajadusega sportlane,” tunnustas Vakra suurtoetajat.

Nefab Packaging toetab ratastoolitennise edendamist juba neli aastat. Ettevõtte juhi Karel Harju sõnul on neil hea meel anda oma panus liikumispuudega inimeste sporditegevuse toetuseks. „Näha kui särasilmselt, millise entusiasmi ning innuga nad spordile pühenduvad ja oma tegemistest räägivad, on südantsoojendav. Loodame, et invasport Eestis leiab üha laiemat toetust ning veelgi enam liikumispuudega inimesi leiavad tee spordi juurde ja võimaluse olla aktiivsed ka tööturul,“ sõnas Harju.

Eestis alustati ratastoolitennise mängimisega 2010. aastal. Ratastoolitennist mängitakse spetsiaalsetes tennisemängu ratastoolides, mille rattad on paremaks ja kiiremaks manööverdamiseks seatud suure kaldenurga alla.

Head Uudised GoodNews