1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti ratastoolicurlingu võistkond on MMil edukas
Eesti ratastoolicurlingu võistkond on MMil edukas

Eesti ratastoolicurlingu võistkond on MMil edukas

eesti-koondis-soomesMaailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis osalev Eesti ratastoolicurlingu koondis saavutas täna hommikul järjekordse võidu alistades Hiina Taipei võistkonda tulemusega 17-4. Hetkel on Eesti võistkonnal neljast mängust võidetud kolm. Õhtul ootab ees oluline mäng alagrupi liidri Soomega.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul näitab Eesti ratastoolicurlingu võistkonna tugev esinemine Soomes, et tõsine töö tasub ennast ära.  “Edu ja häid tulemusi ei saavutata spordis juhuslikult. Kuigi ratastoolicurling kui spordiala sai Eestis alguse vaid kaks hooaega tagasi, oleme tänaseks tänu võistkonna ja treenerite pühendumusele ning curlingu alaliidu toetusele saavutanud märkimisväärseid tulemusi. Võita Soomes pika ajalooga curlingu maid on saavutus omaette,” rääkis Vakra. Ta lisas, et curling on spordiala, millega on reaalselt võimalus Eesti olümpiamängudele viia. “Curling on täna üks kõige kiiremini arenevaid talispordialasid ja on ka Eestis hästi kanda kinnitamas”, sõnas Vakra.

Tänaseks on Eesti võistkond Soomes toimuval MM kvalifikatsioonivõistlustel mänginud neli mängu ja alistanud Tsehhi, Taani ja Taipei võistkonnad ning kaotanud Läti koondisele. Täna õhtul kell 18.30 toimuvat mängu Soomega on võimalik ka reaalajas YouTube vahendusel jälgida.

ratastoolicurling5

Eesti ratastoolicurlingu koondise peatreeneri Erkki Lille sõnul on järgnevad kolm mängu turniiri otsustavad. “Vajame mängudes Soome, Poola ja Jaapani vastu vähemalt kahte võitu, et jõuda kuue parema hulka ning pääseda oma alagrupist edasi,” selgitas ta.

Eesti on ratastoolicurlingus veel üsna uus maa, mängitakse alles teist hooaega. Samas on võidetud ka pikaajalise kogemusega curlinguriike nagu Taani, kellel on ratastoolicurlingu kogemust üle 10 aasta.

World Wheelchair-B Curling Championship 2015

Ratastoolicurlingut mängitakse segavõistkondades. Ratastoolicurlingus on ülioluline viske täpsus, sest erinevalt tavacurlingust ei harja sportlased jääd kivi teekonna pikendamiseks ja suunamiseks.

Eesti ratastoolicurlingu võistkonna koosseisu kuuluvad Signe Falkenberg, Mait Mätas, Andrei Koitmäe, Lauri Murasov ja kapten Viljar Villiste. Eesti ratastoolicurlingu võistkond on suurvõistluseks treeninud üle kahe aasta, koondise treeneriks on Erkki Lill ja abitreeneriks Soome koondise endine peatreener Osku Kuutamo.

ratastoolicurling

Eesti võistkond mängib B alagrupis, kuhu kuuluvad lisaks Jaapan, Tšehhi, Taani, Soome, Läti, Poola ja esmakordselt ka Taipei koondised. Turniiri võitjad selguvad 10. novembril ja 16 võistkonnast pääseb ratastoolicurlingu MMile edasi kaks võistkonda. Maailmameistrivõistlused ratastoolicurlingus toimuvad 2017. aasta märtsis Lõuna-Koreas Pyeongchangis.

Ratastoolicurlingu MMi kvalifikatsioonivõistlused toimuvad Helsingi külje all Kisakallio spordikeskuses. Ratastoolicurlingu rahvusvahelisi võistlusi korraldab Kisakallio juba 7. korda. Eesti ratastoolicurlingu võistkonna osalemist MMi kvalifikatsioonis toetavad Telia Eesti, Tallinna Vesi ja Abivahendikeskus Invaru.

Head Uudised GoodNews