1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rammumehed
  4. PALJU ÕNNE RAUNO HEINLA! Eesti rammumeeste seast kerkis esile esimene kuuekordne meister
PALJU ÕNNE RAUNO HEINLA! Eesti rammumeeste seast kerkis esile esimene kuuekordne meister

PALJU ÕNNE RAUNO HEINLA! Eesti rammumeeste seast kerkis esile esimene kuuekordne meister

Eestimaa Rammumees 2015
Eestimaa Rammumees 2015

Laupäeval Vastseliina maarahva laadal toimunud Eesti rammumehe järjekordsel võistlusel viis Eesti tugevaim mees Rauno Heinla ellu on kauaaegse unistuse saada sel alal kuuekordseks kodumaa meistriks.

“Minu jaoks oli see väga tähtis, kuus korda pole veel keegi Eesti meistriks saanud,” ütles võidumees ise. Kuna Rauno käis nädal aega varem Soomes Strongman Champions League etapivõistlusel, kus tema vastas olid maailma tugevaimad ja kolmanda koha saavutamine nõudis pingutusi, siis oli tema keha veel väga väsinud ja rammumees suutis lisaks ka haigeks jääda. Võistelda tuli tal palavikus ja jõuetu olekuga, kuid mehe enda sõnul ei tulnud tal mõttessegi haiguse pärast võistlemast loobuda.

“Läksin sinna oma kuuenda võidu järele ja ka sain, mis tahtsin,” on Rauno rahul. “Alad valinud Markus Männik seda mulle lihtsaks ei teinud, kuid teades, et olen haige ja mõned alad polnud just minu lemmikud, oli võit seda magusam!”

Alade kokkuvõte: esimesed kolm

Eestimaa Rammumees 2015_1Esimeseks alaks oli kuue raskuse ülessurumine. “Minu jaoks oli see väga lihtne. Viimased raskused olid 145-kilogrammine palk ja 90-kilogrammine hantel. Neil võistlustel, kus mina käin, on meil korduste peale ka suuremaid raskusi, nii et probleeme siin ei tekkinud ja kindel alavõit. Olin ainuke, kes kõik raskused ära tegi,” kirjeldab Rauno.

Järgmine ala oli juba karmim, täpsemini Meremees ja Kohvrid. “Seda ala ma kartsin, sest mu haare on vähe nõrgem. Kohvritele veel lisati raskust juurde – 155 kilogrammi algul lubatud 140-ne asemel. Nii kui Meremehe ülesse tõstsin, tundsin kohe, et mu keha on täiesti läbi ja käisin selle ala läbi väga kehvasti. Kohvreid panin mitu korda maha, arvasin et ei lõpetagi, kuid suutsin seda ikkagi, tulemuseks kolmas aeg,” meenutab võistleja. Peamine konkurent, Markus Männik, sai sellest alast olulised punktid alavõiduga ja Gunnar Gimbutas tuli ka vahele.

Järgnes erinevate raskustega jõutõmme. “Mina oleksin soovinud viimast raskust palju rohkem – oli 330 kilogrammi, mis oli mulle väga lihtne, kuid tuli välja, et keegi peale minu seda ei teinudki, seega lihtne alavõit.”

Rauno andis endast kõik

Eestimaa Rammumees 2015_4Edasises võistluses tuli 2 x 125-kilogrammised liivakotid ja alasi 10 meetri kaugusele viia. See oli Rauno sõnul puhas kiiruse ala. “Ma viskasin koti joonele ja see läks üle sellest, tänu millele lisati mulle kaks trahvisekundit, kuid mul oli aeg niipalju parem teistest, et sain ikkagi esimese koha,” jääb rammumees ka selle alaga rahule. “Jämeda köiega auto tõmbamist istudes kartsin ma kõige rohkem, kuid üllatuseks oli minu aeg sama sekundi sees, mis Männikul – mõlemal 19 sekundit, kuid tema sai natukene parema aja.”
Nelja maakivi laadimine oli pingeline ala, sest punktid olid Männikuga viigis. Oli juba selge, et see, kes võidab viimase ala, see ongi Eestimaa rammumees 2015.

Eestimaa Rammumees 2015_3“Ma olin pinges ja midagi juhuse hoolde ei jätnud. Läksin ja andsin endast kõik, et võiduaeg saada. Selle ma ka sain, ülekaalukalt nelja sekundiga võitsin teist kohta ja võit oli käes,” rõõmustab vastne Eesti meister, pealegi esmakordselt kuuekordne. “Nii pingelist Eestimaa rammumehe esikoha võitlust pole viimasel ajal olnud. Nüüd olen ainuke, kes Eestis on kuuekordne Eesti tugevaim mees. Viis korda on olnud Andrus Murumets ja Tarmo Mitt, aga need on nüüd ületatud.”

Eesti tugevaim mees tänab kõiki, kes kaasa elasid ja eriti oma sponsorit MarmiFuternot. Tema tegemistest saab teada aadressil www.raunoheinla.com ja seal saavad ennast välja pakkuda ka sponsorid.

Eesti rammumees 2015 edetabel:
Rauno Heinla 63
Markus Männik 62
Magnus Kõur 44
Paul-Erik Rosenberg 44
Mihkel Raadik 36
Andrei Saskov 36
Raimo Rüütel 31
Gunnar Dimbutas 27
Kaido Sirge 25
Maario Põldmaa 15.5

Head Uudised GoodNews