1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Eesti parimad golfimängijad on Mark Suursalu ja Mari Hütsi
Eesti parimad golfimängijad on Mark Suursalu ja Mari Hütsi

Eesti parimad golfimängijad on Mark Suursalu ja Mari Hütsi

Foto: Ajakiri Golf
Foto: Ajakiri Golf

Täna kuulutas Eesti Golfi Liit välja aasta parimad mängijad. Meestest pälvis autasu juba viiendat aastat järjest Mark Suursalu, naistest aga esimest korda Mari Hütsi. Suursalu tegi tänavu Eesti golfi ajalugu, võites Norras peetud Ecco Touri profiturniiri. Eesti meister Hütsi näitas läbi hooaja kõrgetasemelisi tulemusi. Parimate hooaeg pole veel lõppenud, Suursalu võistleb neil päevil Hispaanias ja Hütsi treenib USA-s.

Pidulikule parimate autasustamise eelnes Eesti Golfi Liidu 20. aastapäeva konverents „Sinu roheline tulevik“.

Foto: Mats Soomre
Foto: Mats Soomre

Golfirahvast tervitas video vahendusel Rootsi parim mängija, lõppenud suvel kahel suurturniiril esikolmikusse jõudnud Henrik Stenson. „Eesti golfile on väga suur tunnustus, et nii kõrgel tasemel mängija kui Henrik meile oma aega pühendas,“ lausus Eesti Golfi Liidu peasekretär Piret Sepp. „Vaatamata sellele, et korraldasime konverentsi esimest korda, rõõmustas mitmete golfimaailma tunnustatud spetsialistide kohaletulek. Nende huvitavad sõnavõtud andsid golfielust väga laialdase ja eripalgelise ülevaate,“ lisas Sepp.

Teiste seas esines konverentsil Rahvusvahelise golfi katusorganisatsiooni R&A arendusdirektor Duncan Weir, kes rõhutas, et golfi arenguks on kõige olulisem töö noortega, pere toetus ja infrastruktuuri väljatöötamine. Samuti tunnustas ta Eesti Golfi Liidu algatust rajada väljak Tallinnasse, Lasnamäele.

Lisaks andis Rahvusvahelise golfikeskkonna organisatsiooni programmidirektor Kelli Jerome konverentsi raames Estonian Golf & Country Club´ile üle keskkonnasõbraliku väljaku sertifikaadi. Näiteks Soomes on sama kõrge tunnustuse saanud vaid kaks väljakut.

Head Uudised GoodNews