1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti pararattur püstitas trekisõidu MMil isikliku kiirusrekordi
Eesti pararattur püstitas trekisõidu MMil isikliku kiirusrekordi

Eesti pararattur püstitas trekisõidu MMil isikliku kiirusrekordi

Foto: Marco Antonio Teixeira

Sel nädalavahetusel Rio de Janeiros toimunud pararatta trekisõidu maailmameistrivõistlusel osalenud Eesti pararattur Mari-Liis Juul saavutas kõigil kolmel võistlusalal häid tulemusi. Muuhulgas püstitas esmakordselt trekisõidu suurvõistlusel osalenud Juul ka isikliku kiirusrekordi läbides 3 kilomeetri jälitussõidu ajaga 4:18:820.

Mari-Liis Juuli sõnul on kõige suurem rõõm eesmärkide saavutamisest. “See on nii minu kui Eesti paraspordi esmakordne kogemus osaleda pararatta trekisõidu suurvõistlusel. Head meelt teeb see, et hoolimata vähesest kogemusest suutsin pingelises võistlusolukorras oma eesmärgid realiseerida. 3 kilomeetri jälitussõidus läksin püüdma oma isiklikku parimat aega ja see õnnestuski saavutada. Lisaks paraolümpiale pääsemiseks vajalikele reitingupunktidele tõin MMilt kaasa hindamatu kogemuse,” rääkis Juul.

Foto: Fernando Maia

22. märtsil toimunud 500 meetri paigalstardis õnnestus Juulil oma eesmärk täita ja sõita esimese kümne hulka. Sõidu võitis hollandlanna Caroline Groot naiste C5 klassi väga hea ajaga 36:575, mis ei jää kaugele maha maailmarekordist. Juuli aeg oli 44:223.

23. märtsil toimunud 3 kilomeetri jälitussõidule läks Juul püüdma isiklikku kiirusrekordit, mis ka õnnestus. Sõidetud aeg 4:18:820 on 15 sekundit kiirem Juuli senisest parimast ajast. Oma klassis jäi Juul 3 km sõidus 10. kohale.

24. märtsi õhtul toimunud naiste C4-C5 klasside 10 kilomeetri pikkusel lõpufinišiga grupisõidus saavutas Juul 11.koha.

UCI pararatta trekisõidu maailmameistrivõistlused toimusid 22.-25. märtsini Rio de Janeiros. Juuli eesmärk oli MMilt koguda vajalikud reitingupunktid, et pääseda 2020. aasta Tokyo paralümpiamängudele.

Juuli MMil osalemine sai teoks Eesti Invaspordi Liidu ja Eesti Jalgratturite Liidu koostöös. Eesti parasportlaste paralümpiale pürgimist toetavad Sotsiaalministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Kultuurkapital, samuti Tallinna Vesi ja Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn.

Head Uudised GoodNews