1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti meistrid lamades surumises selgusid värskes õhus
Eesti meistrid lamades surumises selgusid värskes õhus

Eesti meistrid lamades surumises selgusid värskes õhus

24. juulil toimusid Kilingi-Nõmmel Eesti meistrivõistlused klassikalises lamades surumises, mis olid erilised selle poolest, et toimusid väljas värskes õhus.

Tehti palju suurepäraseid tulemusi, meeste kategoorias oli mitu üle 200-kilost tulemust. Kõige tugevamaks kategooriaks osutus kategooria -120 kg, kus kaks meest Hjalmar Mäe ja Jaan Lahe surusid üle 200 kilo. Võitjaks osutus Hjalmar Mäe tulemusega 205 kilo. Hjalmar oligi selle võistluse absoluutkategooria favoriit ja realiseeriski ära, mida temalt oodati – sai absoluudi 1. koha. Võite oli isegi kolm, sest ta võitis ka M1 ehk üle 40-aastaste seas.

„Võistlusega olen väga rahul, sest kolmest kolm katset läksid kirja ja kontrollisin võistlust,” ütles Mäe. „Trenni tegelikult sai tehtud vähem, kui oleks tahtnud, sest töökohustusi oli väga palju. Võistluskoha kohta pean ütlema, et päris lahe on õues teha seda võistlust. Mõnus värske õhk motiveerib.”

Välisvõistlusi Mäe sel aastal ei plaani, sest valmistub koroona kolmandaks laineks. „Pigem järgmisel aastal ja M1-s kas siis varustusega või klassikalises mõni medal Eestisse tuua,” sõnas ta.

Noormeeste kategoorias võidutses 2006. aastal sündinud Aleksander Vassiljev, kes -83 kg kategoorias surus 125 kilo. Võiks ära märkida veel Raul Randmäe, kes üle 70-aastasena surus lausa 115 kilo.

Naistest oli parim Karmen Kaljula isikliku rekordiga 87,5 kilo, mis andis absoluudi ja oma kaalukategooria (-76 kg) võidu ja veel nii madala kaalu juures (69 kg). Mitmed naised surusid üle 80 kilo, kaasa arvatud noorteklassis 18-aastane Eliise Mikomägi. Sellised tulemused teevad ka osadele meestele silmad ette.

„Oli väga hea võistlus! Suured tänud Eesti Jõutõsteliidule võistluse korraldamise eest,” lausus Kaljula.

Käesolevateks võistlusteks valmistumine ei olnud tema viimase aja suurim prioriteet. Ta valmistub 7. augustil toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks varustusega kolmevõistluses. Seega on tema fookus olnud varustusega trennidel. „Tegemist on minu jaoks senise elu suurima võistlusega ja ootan põnevusega sellel osalemist!” ütles Kaljula.

Eesti meistrivõistlused varustuseta lamades surumises said alguses 2017. aastal. Kuna eelmisel aastal jäi võistlus piirangute tõttu ära, siis seda enam oli võistlejatel hea meel taas klassikalises lamades surumises võistelda.

„Ilmaga vedas, oli mõnus suveilm ja sportlased katsete vahel maha ei jahtunud,” sõnas Eesti Jõutõsteliidu president Alexander Andrusenko.

Võistluselt ei puudunud loomulikult ka dopingukontroll, nagu kõikidel Eesti meistrivõistlustel jõutõstmises.

Head Uudised GoodNews