1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti meeskond Sahkar KTM Racing avas oma motokrossi MM-hooaja Itaalias
Eesti meeskond Sahkar KTM Racing avas oma motokrossi MM-hooaja Itaalias

Eesti meeskond Sahkar KTM Racing avas oma motokrossi MM-hooaja Itaalias

Foto: Sahkar KTM Racing
Foto: Sahkar KTM Racing

Motokrossi maailmameistrivõistluste sari jõudis möödunud nädalavahetusel Euroopasse ja peale Kataris, Tais ning Brasiilias sõidetud etappe olid sõitjad ja tiimid Põhja-Itaalias Arco di Trentos valis hooaja neljandaks etapiks. Euroopasse jõudmisega suurenes märgatavalt ka meeskondade ja sõitjate arv, kes MM-sarjas osalevad, teiste seas teist aastat sarjas osalev Eesti meeskond Sahkar KTM Racing. Trentino GP oli ühtlasi ka esimeseks Euroopa meistrivõistluste etapiks ja esimesena said tulemused kirja 125 cc klassi noored sõitjad. Nii oli Sahkar KTM Racing oma hooaja esimesel MM-etapil väljas kahe sõitjaga, Harri Kullas MX2 klassis ja oma debüüdi Euroopa MV sarjas klassis 125 cc tegi Hardi Roosiorg.

Crossodrome „Ciclamino“ nagu kohalikud ise rada nimetavad on kõva kattega 1660 meetrine mägede vahel olev rada. 125 cc klassi Euroopa MV avaetapil oli kokku stardis 79 sõitjat, kellest põhisõitudesse pääses 40 ehk siis pooled. Konkurents oli ülitihe ja sõitjad jagatud kahte kvalifikatsioonigruppi. Kummagi grupi 18 kiiremat said edasi otse põhisõitudesse, Last Chance sõidust sai edasi veel neli sõitjat, kokku siis põhisõitudes 40 noort ja vihast krossimeest. Oma debüüdi selles klassis Euroopa meistrivõistlustel teinud Hardi Roosiorg näitas oma kiireimal ringil 20. aega, mis edasipääsu otse põhisõitu kahjuks ei taganud. 18. koht jäi 0,031 sekundi kaugusele…

Nii jäi ajasõidu tulemus nii sõitjal kui meeskonna juhil Lauri Roosiorul kripeldama, samas on mõlemad seda meelt, et hooaja esimeselt Euroopa MV etapilt saadi palju vajalikke kogemusi, mida edaspidi enda kasuks pöörata. Last Chance sõit noormehel kahjuks ebaõnnestus, kui ta oli 15. kohal. 125 cc esimese etapivõidu sai Hollandi sõitja Davy Pootjes, kes võitis mõlemad sõidud.

Harri Kullas alustas oma tänavust MM-hooaega kvalifikatsioonisõidu 15. kohaga. Mõlemas sõidus polnud stardid tal kõige paremad, kuid ta suutis enda kohta jõudsalt parandada ja lõpetas ka mõlemad sõidud 15. kohal. Etapi kokkuvõttes oli ta 13, etapi võitis MX2 klassis valitsev maailmameister Jeffrey Herlings.

„Hooaja esimene MM-etapp ja eks ikka väike närv oli sees. Kuigi laupäeva hommikul oli tunne hea, ei saanud ajasõidu ja eelsõiduga rahule jääda. Pühapäeva esimene start polnud kõige hullem, kuid esimesel ringil oli ühes teravas kurvis kukkumine ja jäin sinna taha kinni. Suutsin kõvasti tõusta, sõidu endaga sai rahule jääda, kiirust oli. Teise sõidu start oli kehvem ja esimeses kurvis olin viimaste seas, järgmises aga juba kõrgemal. Taas oli sõidu lõpp hea, mõlemas sõidus jäin rahule just 3-4 viimase ringiga. Usun, et kui stardid oleks õnnestunud, oleks olnud siin TOP 10 hulgas. Seega ootan huviga Bulgaaria etappi, mille rada mulle meeldib. Heade startidega loodan seal head tulemust näidata,“ rääkis peale etappi Harri Kullas.

Lauri Roosiorg, Sahkar KTM Racing meeskonna juht: „Hooaja esimene MM-etapp on selja taga ja kogu tiim töötas hästi. Eks Hardi põhisõitu mitte pääsemine jäi kripeldama, kuid töötame selle nimel, et järgmistel etappidel sinna jõuda ja häid tulemusi näidata.“

Sahkar KTM Racing meeskonna järgmine start on sellel nädalavahetusel Bulgaarias Sevlievos. Seal on lisaks Harri Kullasele ja Hardi Roosiorule stardis ka Karel Kutsar, kuna tegu on MX2 klassi Euroopa meistrivõistluste esimese etapiga.

Head Uudised GoodNews