1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti kurlingu segapaar asub võistlema Pekingi olümpiamängude pileti eest
Eesti kurlingu segapaar asub võistlema Pekingi olümpiamängude pileti eest

Eesti kurlingu segapaar asub võistlema Pekingi olümpiamängude pileti eest

Eesti kurlingu segapaar Marie Kaldvee ja Harri Lill asub võistlema täna algaval olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril, mis toimub Hollandis, Leeuwardenis. Segapaaride seas asub kahe olümpiapileti eest võistlema 14 kurlingupaari.

Pekingis toimuvatele 2022. aasta taliolümpiamängudele pääseb kümme parimat segapaaris kurlingu võistkonda ning kaheksa pääset on tänaseks juba jagatud. Kaks viimast pääset jagatakse täna algaval kvalifikatsiooniturniiril.

Eesti kurlingu mängija Harri Lill kinnitas, et eesmärk on olümpiamängude pileti tagamine. “Turniiri tase on tugev ja panused kõrged ning kõik võistkonnad annavad endast parima ehk kergeid võite ei anta. Oleme selleks võistluseks palju treeninud tipptreenerite käe all, arendanud nii mängu tehnilist ja strateegilist kui ka vaimset poolt ning anname endast parima,” sõnas Lill. “Teame, et oleme võimelised vastaseid võitma. Meie eesmärgiks on mängida oma parimat mängu ja pingele ilusti vastu pidada,” lisas Marie Kaldvee.

Osalevad võistkonnad on jagatud kahte alagruppi. Eesti kurlingu segapaar Kaldvee/Lill võistleb turniiri B alagrupis, kus eestlaste vastasteks on Soome, Jaapan, Korea, Läti, Uus-Meremaa ja Ameerika Ühendriigid. Alagrupist edasipääsejad selguvad 8. detsembril. Alagrupist pääseb otse edasi üks parim võistkond. Teisele ja kolmandale kohale jäänud võistkonnad pääsevad play-off´i, mille võitjad asuvad olümpiapileti eest võistlema alagrupist otse edasi pääsenud paaridega. Turniiri parimad ja olümpiamängudele pääsejad selguvad neljapäeval, 9. detsembril.

Eesti kurlingupaari esimeseks vastaseks on Ameerika Ühendriikide esindus, mäng algab täna Eesti aja järgi kell 17.00.

Segapaar Kaldvee/Lill teeb koostööd kahe välistreeneriga. Võistkonna peatreeneriks on tipptreener Derek Brown, kelle juhendamisel võitis Ameerika Ühendriikide meeskond 2018. aasta taliolümpiamängudel kuldmedali. Kurlinguvõistkonna teiseks treeneriks on Nicole Strausak, kelle juhendamisel tuli Kaldvee/Lill 2019. aasta segapaari maailmameistrivõistlustel 5. kohale. Kaldvee/Lill meeskonnaga on sel hooajal liitunud ka füsioterapeut Sirli Hinn, jõutreeningute treener Genes-Deivid Pikani ja spordipsühholoog Snezana Stoljarova.

Hollandis toetavad Eesti kurlingupaari treenerid Derek Brown ja Nicole Strausak.

Eesti mängude otselingid
Eesti vs USA  mängule saab ligi siit!
Eesti vs JPN mängule saab ligi siit!

Turniiri tulemusi saab jälgida siit!

Head Uudised GoodNews