1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti jooksumaratonisse lisatakse uus kevadine poolmaraton Nelijärvel
Eesti jooksumaratonisse lisatakse uus kevadine poolmaraton Nelijärvel

Eesti jooksumaratonisse lisatakse uus kevadine poolmaraton Nelijärvel

Nädalavahetusel kogunes Nelijärvel üle poole tuhande ettevõtte Southwestern Advantage inimese, et osaleda koolitustel, auhinnata parimaid ning juba kümnendat aastat läbida ühiselt poolmaraton, mis lisatakse tänu suurele huvile ka Eesti jooksukalendrisse ning on edaspidi avatud kõikidele jooksufännidele.

Southwestern Advantage korraldab Nelijärvel kevadisi kogunemisi juba mitmeid aastaid ning üheks lahutamatuks traditsiooniks on saanud ka poolmaratoni korraldamine, millest võtab teiste hulgas alati osa ka USA-st kohale sõitnud ettevõtte tegevjuht Dan Moore. Kui kümme aastat tagasi oli maratoni jooksmas üheksa inimest, siis seekord oli spordiharrastajaid kokku 155. Üle 20 osaleja jooksis 10km distantsi.

Kuna ka kohalikud ja ka mujalt inimesed on jooksu vastu huvi tundnud, siis järgmisest aastast on kavas üritus lisada ka Eesti jooksukalendrisse, et avada see kõikidele soovijatele. „Kuna meil on jooksjaid iga aasta üha rohkem ja nende jaoks peame nagunii kogu korraldustöö tegema, siis võiks ju juba kõikidele huvilistele võimaldada jooksust osa võtta. Nii paljudki on asja vastu huvi tundnud ja varakevadine poolmaraton Nelijärvel oleks ju hea soojendus eelolevaks suviseks jooksuhooajaks,“ selgitas Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk.

Seni on 10 aasta peale kokku ligi 500st osalejast jooksu katkestanud vaid neli inimest ning raja rekordiks on 1.19,37.

Head Uudised GoodNews