1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ergo annab kuuendat aastat välja noorte sportlaste stipendiumit
Ergo annab kuuendat aastat välja noorte sportlaste stipendiumit

Ergo annab kuuendat aastat välja noorte sportlaste stipendiumit

Ergo kindlustuse spordistipendiumifondi kogusuurus on tänavu 25 000 eurot, millele saavad kandideerida sportlased vanuses 18-25 eluaastat.

„Eesti noorte sportlaste toetamine on oluline, et meil kasvaksid järjepidevalt peale uued oma ala tipud, kes suudavad võistelda rahvusvahelistel võistlustel kõrgete kohtade nimel ja pakkuda häid emotsioone meile kõigile. Läbimurre tippsporti on tihti keeruline ja nõuab lisaks tugevale tahtele ka märkimisväärset eelarvet, kuna treeninglaagrid ja -vahendid ning võistlustel osalemine on kulukas,“ ütles Ergo Eesti juht Marek Ratnik.

Varasemalt on stipendiumi pälvinud mitmed sportlased, kellest nii mõnigi on jõudnud maailma tippu või selle lähedale. Teiste seas on stipendiumi pälvinud kahevõistleja Kristjan Ilves, kiiruisutaja Saskia Alusalu, vehkleja Erika Kirpu, kümnevõistleja Janek Õiglane, ujuja Kregor Zirk, sprinter Karl Erik Nazarov, iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus jt.

Nazarov täiendas stipendiumi abiga isiklikku taastumisravi masinaparki. „Need taastumisvahendid aitavad mul pärast raskeid treeninguid ja võistlusi taastuda, nii et olen järgmiseks päevaks värskemalt valmis,“ ütles Nazarov.

Kiibus kasutas stipendiumi täiendavate laagrite tarbeks. „Tänu stipendiumile sain minna laagritesse, mis polnud algselt planeeritud. Need olid ettevalmistuseks hädavajalikud peale koroonasse haigestumist,“ rääkis ta.

Stipendiumi taotlemise tähtaeg on 30. juuni.

Head Uudised GoodNews