1. Avaleht
  2. Sport
  3. Bosch Eesti Maastikurattasarja V etapi võitsid Caspar Austa ja Greete Steinburg
Bosch Eesti Maastikurattasarja V etapi võitsid Caspar Austa ja Greete Steinburg

Bosch Eesti Maastikurattasarja V etapi võitsid Caspar Austa ja Greete Steinburg

Caspar Austa
Fotod: Viktor Tund

Täna Lääne-Virumaal peetud Škoda Laagri 17. Rakke rattamaratoni võitis Caspar Austa, kes läbis 48 km pikkuse põhidistantsi ajaga 1.57.40. Teiseks jäänud Peeter Tarvis kaotas võitjale vaid kolme sekundiga. Kolmandaks võitles end vanameister Alges Maasikmets. Naistest tegi kodurajal võisteldes parima tulemuse Greete Steinbug, kelle ajaks fikseeriti lõpuprotokollis 2.11.59.

Teiseks jäänud Peeter Tarvis hindas sõitu raskeks. „Tulime Caspariga kuni lõpuni koos ära ja umbes viimasel kilomeetril jäi ühes kurvis meile üks lühikese maa sõitja jalgu. Caspar karjus ta eest ära, kuid ratturil õnnestus end kohe tema taha ja minu ette sättida ning nii see vahe sisse tuli. Ma oleksin lõpus vähemalt sprintida üritanud, aga tänu vahejuhtumile jäi see võimalus kahjuks ära,“ sõnas Tarvis ja lisas, et rada pakkus rohkelt väljakutseid ning oli mõnes osas kohati isegi liiga pikalt tehniline.“

Caspar Austa sõnul ei tasu tema võitu kõrgelt hinnata, sest Rakke stardist puudus täna oma 30. hällipäeva tähistav põhiline konkurent Gert Jõeäär. „See tegi mu elu kindlasti lihtsamaks, sest peale Tarvise, Maasikmetsa ning võib-olla Sirveli siin võitu jahtivaid konkurente väga polnud,“  tunnistas Austa.

Shkoda Laagri 17 Rakke rattamaratoni start

Rattur lisas, et võit tuli siiski napilt. „Emumäe vahefinišis proovisin eest ära minna, aga teised tulid väga kindlalt järele. Kaks kilomeetrit enne lõppu oli tunne, et nüüd on küll kõik, aga õnneks lasi Tarvis jala veidi sirgu ja istusin tema taga ära. Rakke viimased kilomeetrid on väga tehnilised ning see oli küll veidi kehva lugu, et lühikese maa sõitja ette jäi. Samas ei saa kedagi süüdistada, tema ka ei teadnud, kummale poole minna, “ nõustus Austa väitega, et võiduks peab vahel ka veidi õnne .olema.

Noorte- ja matkadistantsi kiireim rattur oli ajaga 48.19 koduradadel sõitnud Joosep Veelmaa, kes rõõmustas oma tulemuse üle väga. „Elan siin lähedal ja jõudsin rajaga eelnevalt lausa kahel korral tutvumas käia. Kõik oli lihtne, lõigud tuttavad ja viimasel sirgel õnnestus konkurentidel eest ära tõmmata. Suurim vastane oli täna mulle sekundiga alla jäänud Johannes Tiirats, kuigi tükk aega püsis meil kannul ka kolmanda tulemuse teinud Marius Kaarjärv,“ ütles vanuseklassis M14 võistelnud noormees. Tulevikuplaanid on ta enda sõnul seadnud kõrgele: „Tahaks ikka kõvasti harjutada ning väga kõrgetele võistlustele jõuda!“

Greete Steinburg

Kokku startis Bosch Eesti Maastikurattasarja viienda etapi põhidistantsil 386  ratturit, noorte- ja matkasõidul 94 ratturit ning lastesõitudel tegi kaasa 123 noort tulevikutähte.

Tulemusi näeb SIIT!

Head Uudised GoodNews