1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. LISATUD VIDEOD I Avati Eesti pikim golfirada “Golf ümber Eesti”
LISATUD VIDEOD I Avati Eesti pikim golfirada “Golf ümber Eesti”

LISATUD VIDEOD I Avati Eesti pikim golfirada “Golf ümber Eesti”

“Golf ümber Eesti” idee autoriks on legendaarne golfitreener Rein Auväärt, kes läbis esimese eestlasena 2014. aastal Austraalias asuva maailma pikima golfiväljaku Nullarbor Links, pikkusega 1365 kilomeetrit, ning sai mõtte luua Eestisse analoogne golfiring. Nüüd on see avatud!

Mängu mõte on tutvustada kaunist Eestimaad

Auväärt selgitab, et mängus on kokku 18 rada üle Eesti. Mängima ei pea korraga, vaid võib mängida ka mitu hooaega. Iga raja eest saab pitsati ning kui on mängitud, saab sertifikaadi ja medali. Ta sõnab, et mängu põhiline eesmärk on tutvustada, kui ilus on Eestimaa, kui me vaatame ringi ja ei kihuta. Muidugi annab mäng ka võimaluse kasutada maatalude teenuseid, mis aitab Eestile kaasa.

Hanno Kross

EGCC juhatuse esimees Hanno Kross sõnab, et see projekt on võtnud aega vähemalt seitse aastat. Kross ütleb, et Rein on alati mõelnud rohkem teistele. “Golf on tal kogu aeg südames ja läbi golfi on ta tegelikult õpetanud väga palju muud kui vaid golfi,” tõdeb ta.

Mäng on lihtne

Üks mängu loojatest Vallo Välb selgitab, et mäng on tegelikult väga lihtne – paljud rajad on olemasolevate väljakutel, kus käiakse nagunii mängimas.

Vallo Välb

Mängija annab Caddiemaster’ile teada, et ta on mängu registreerunud, mille alusel antakse mängijale skoorkaart ning mäng võib alata. Rajad läbi mängides saab kaardi peale pitsati. Kui 18 pitsatit on koos, tehakse skoorkaardist foto ja saadetakse aadressile gue@golfümbereesti.ee. Vastavalt sellele väljastatakse sertifikaat ja mälestusmedal, mida saab tulevikus kasutada palli märkimiseks.

Täpsem info mänguga liitumiseks on leitav kodulehel.

 

Head Uudised GoodNews