1. Avaleht
  2. Sport
  3. Aprilli lõpus toimuvad Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis
Aprilli lõpus toimuvad Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis

Aprilli lõpus toimuvad Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis

Tallinnas Salme kultuurikeskuses peetakse 27. aprillil Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis.

Ergo Metsla

„Ootame 80-100 võistlejat. Seekord pole täiskasvanute kategooriates selgeid favoriite. Palju on uusi tulijaid. Samas näitas 6. aprillil Pärnus toimunud Spa & Sport Cup, et sportlased ja treenerid on teinud suurepärast tööd ja ka esmakordselt võistlustulle astujate tase on nauditavalt kõrge. Huvitav on kindlasti ka see, et laval on taas Kiivikas. Seekord siis vanameistri tütar Amani, keda võib noorte ja juunioride hulgas lugeda favoriidiks,“ ütles Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu president Ergo Metsla.

Ta täpsustas, et temal isiklikult pole eelolevatel karikavõistlustel lemmikuid.

„Minu jaoks on kõik meie sportlased lemmikud ning pühendumuse ja elustiili eeskujud. Seetõttu on ka raske midagi ennustada. Kuid kindlasti hoian pöialt kõikide meeste kategooriate võistlejatele ja loodan, et suudame meeste hulgas laval käimise taas sama populaarseks tõsta, kui on seda naiste seas bikiiniftness,“ sõnas Metsla.

Võitlus ebaausate võtete kasutamise vastu, mis läheb vastuollu IFBB reeglite ja EKFL-i põhikirja, kodukorra ja eetikakoodeksisätetega, on ja jääb EKFL-i prioriteediks ning heas koostöös Eesti Antidopinguga võetakse ka neil võistlustel nii mõnigi dopinguproov.

Kuna viimased Eesti meistrivõistlused täitsid Alexela kontserdimaja rahvaga ja Salme saal on väiksem, oleks otstarbekas soetada endale pilet kohe.

Head Uudised GoodNews