1. Avaleht
  2. Sport
  3. Amatöörjalgpallureid ootab ees põnev aasta
Amatöörjalgpallureid ootab ees põnev aasta

Amatöörjalgpallureid ootab ees põnev aasta

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teises, kolmandas ja neljandas liigas pallivaid võistkondi ootab ees põnev aasta, mis kätkeb endas lisaks tavapärasele liigahooajale ka Tipneri karikavõistlusi, väikeseid karikavõistlusi ning liigameistrite selgitamist.

Teise, kolmandasse ja neljandasse liigasse saab võistkondi registreerida kuni jaanuari lõpuni. Hooaega algab aprillis ning lõpeb oktoobris.

Teine liiga on jaotatud kaheks piirkonnaks. Mõlema tsooni võitja saab järgmiseks hooajaks koha Esiliiga B tasemel, millest kõrgemal asuvad vaid Esiliiga ja Premium liiga. Lisaks on võimalik tagada koht aste kõrgemal ka üleminekumängudega.

Hooaja lõpus selgitab jalgpalliliit liigavõitjad. Kui Teises liigas on tsoone kaks ehk toimub mõlema piirkonna võitja vahel finaal, siis III ja IV liigas on regioone neli (Põhi, Lõuna, Ida, Lääs) ja nii peab liigavõitjaks saamiseks alistama oma vastase poolfinaalis ja finaalis.

Läinud aastal võitis II liiga Tartu FC Santos, III liiga parim oli Võru JK ning IV liiga võitjaks krooniti SK Imavere Forss.

Kolmandas liigas tagab iga piirkonna võitja endale pääsu II liigasse, 2. koha saavutanud võistkond mängib üleminekumänge. Neljanda liiga igast tsoonist pääseb aste kõrgemale kaks paremat, kolmas peab üleminekumänge.

Lisaks on kõigil võistkondadel võimalus ilma täiendava tasuta osaleda Evald Tipneri nimelistel karikavõistlustel, kus võib hea loosiõnne korral rammu katsuda Eesti tippklubidega. Samuti on eraldi karikasari – väikesed karikavõistlused – ainult madalamate liigade võistkondadele.

Võistkonna registreerimiseks on vaja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) võistluste osakonnale esitada võistkonna avaldus (ankeet) EJLi poolt esitatud vormis ning klubi/võistkonna kinnitus. Need dokumendid ning vajalikud juhendid on leitavad jalgpalliliidu koduleheküljelt.

Dokumente saab saata jalgpalliliitu aadressil Asula 4c, 11213 Tallinn; faksi teel 6279 969 ning e-posti teel aadressil comp@jalgpall.ee. Faksi ja e-kirja teel saadetud dokumentide originaalid on samuti posti teel oodatud. Madalamates liigades osavõtt maksab ühele võistkonnale 960 ning II liigas 1430 eurot.

Head Uudised GoodNews