1. Avaleht
  2. Sport
  3. Alo Lõoke võidutses Be Active Awardsil
Alo Lõoke võidutses Be Active Awardsil

Alo Lõoke võidutses Be Active Awardsil

Eesti Terviseradade juht Alo Lõoke võitis Euroopa Komisjoni konkursil #BeActive Local Hero auhinna, millega tunnustatakse spordivaldkonna silmapaistvaid eestvedajaid ja edendajaid.

„See on tunnustus minu perele, sest nemad on mulle toeks 24/7, kogu terviseradade meeskonnale üle Eesti ja partneritele, kelleta nii võimsalt radasid arendada poleks võimalik. Nii võidetud auhind kui ka pidev terviseradade kasutajate arvu kasv näitavad, et oleme meeskonnaga ajamas õiget asja – meil on väga suured eesmärgid ja unistused, kuidas liikumine eestlaste elustiili osaks muuta ja ma olen kindel, et suudame need ellu viia,“ ütles Lõoke. Terviseradu hooldab 200-liikmeline meeskond.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmäe sõnul kinnitab Lõokese tunnustamine, et Eesti paistab kehalise aktiivsuse tõstmise lahenduste ja nende eestvedajate poolest Euroopas silma. „Kehalise aktiivsuse uuringute tulemusena liigub enamik eestimaalastest just välitingimustes ehk liikumisradadel. Alo on Eesti Terviseradade juhatajana koostöös kohalike omavalitsustega teinud silmapaistvat tööd, et tingimused liikumiseks oleks Eestis maailmatasemel. Kindlasti andsid kõrge auhinna võitmisele kaasa Alo hea suhtlemisoskus, energilisus ja koostöövõime, mis on liikumisharrastuse edendamisel vägagi olulised,“ ütles Lusmägi.

Auhinnad antakse välja kolmes kategoorias: #BeActive Local Hero, #BeActive Education Award ja #BeActive Workplace Award. Kõigi riikide esitatud kandidaatide seast valis Euroopa Komisjoni ekspertkomisjon üheksa parimat – igas kategoorias kolm.

Ka varasemalt on Eestist esitatud projektidel läinud konkursil edukalt: 2015. aastal pälvis oma kategoorias teise koha heategevuslik laste Teatejooks, 2016. aastal nimetati parimaks töökohaspordi tegevuseks Eesti Energia siseterviserada ja 2018. aastal jõudis töökohaspordis kolme parima hulka Rimi Eesti. 2019. aastal pälvis Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi liikumislabor hariduskategoorias esikoha, kolme parima hulka kohalike kangelaste seas pääses aga Narva liikumisharrastuse edendaja Vladimir Všivtsev.

Eesti kandidaadid esitavad Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeerium ja Ühendus Sport Kõigile.

Head Uudised GoodNews
tags: