1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Ajakiri Golf: Nüüd on Erkki Sarapuu mänguasjaks golfikepp
Ajakiri Golf: Nüüd on Erkki Sarapuu mänguasjaks golfikepp

Ajakiri Golf: Nüüd on Erkki Sarapuu mänguasjaks golfikepp

Foto: Urmas Kamdron
Foto: Urmas Kamdron

Olgu tegu telesaate „Võimalik vaid Venemaal“ juhtimisega, teleekraanil ilmateate lugemisega või DJ-tööga Power Hit Radios, ikka kiirgab nende loominguliste ettevõtmiste vedajast Erkki Sarapuust energiat ja huumorimeelt. Parimaks naljaks peab Sarapuu aga nalja iseenda üle. Sellise mõtte ütles ta välja, rääkides oma harrastusest – golfist. Talle omase otsekohesusega nimetab Erkki golfi elustiiliks, tippgolfariks ta siiski ei pürgi ning võtab mängu pigem kui naudingut heas seltskonnas. Oma ilmamehe-imagost ei pääse Erkki vahel aga golfiväljakulgi.

On teada humoorikas ja ehk ka veidi vulgaarne ütlus: „Jalgpall on parem kui seks.“ Kuidas lõpetaksid aga lause „Golf on parem kui…“?

Küsimus paneb parasjagu mõtlema. Tegelikult olen ka ise püüdnud golfi vaimsemat olemust ära tabada ja jõudnud järeldusele, et golf on elustiil. Mõnedki peavad seda snoobide mänguks. Minu arvates on aga tegemist mängu ja toreda vaba aja veetmise viisiga inimestele, kes on iseennast leidnud, kellel on aega ja soovi iseendaga tegeleda.

Küllap jõuab igaüks ühe või teise spordiala juurde oma teed pidi. Kuidas, kus ja millal Sina enda jaoks golfi avastasid?

Avastasin enda jaoks golfi täiesti juhuslikult paar aastat tagasi. Sõber, kes oli varem golfiga tegelenud, kutsus mindki Tallinna kesklinna treenima. Kolmanda löögiga sain palli maast lahti. Nii tekkis hasart ja selliselt asjad kulgesidki. Kokkuvõttes piisas ühest treeningust, et oma hing golfile müüa.

Kui õige võrdleksime kaht Erkki Sarapuud – ühte, kes ei mänginud, ja teist, kes mängib golfi?

Tunnen ennast küpse ja täiskasvanuna. Tuleb aga öelda, et minu golfihuvi tekkimisel mängis rolli ka õige ajastus, sest võib-olla mõni aasta tagasi poleks ma sellest huvialast kinni haaranud. Usun, et golf on mind teinud ka rahulikumaks ning tormakust maha võtnud.

Kuidas reageerisid sõbrad ja tuttavad, kui kuulsid, et oled hakanud golfi mängima?

Algul naerdi ja öeldi, et Sarapuu on lolliks läinud. Arutleti, et miks mees, kes on tegelenud igasuguste adrenaliini pakkuvate aladega, on nüüd võrreldes nendega hoopiski rahulikuma hobi leidnud.

Edasi loe ajakirjast Golf!

Kus on ajakiri Golf müügil? VAATA SIIT!
Külasta ka ajakirja Golf Facebooki!
Ajakiri Golf Twitteris!

Head Uudised GoodNews