1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. AJAKIRI GOLF! GOLF TV3-S! Mida peab pidama silmas, et sooritada golfis hea avalöök?
AJAKIRI GOLF! GOLF TV3-S! Mida peab pidama silmas, et sooritada golfis hea avalöök?

AJAKIRI GOLF! GOLF TV3-S! Mida peab pidama silmas, et sooritada golfis hea avalöök?

Mida peab silmas pidama, et sooritada ideaalne golfi avalöökIgareedene “Suviste Seitsmeste” golfirubriik tuleb seekord Valgeranna Golfiklubi väljakult, kus Eesti meister Egeti Liiv ja tema klubikaaslane Rasmus Paks võtavad mõõtu avalöögi tegemises ja ka õpetavad, kuidas seda teha, kirjutab ajakiri Golf.

Kõigepealt aga kasutab spordireporter Marko Kaljuveer juhust ja uurib, kui rahul on Egeti hooajaga. Eesti meister on rahul, ta sai talvel mängida Hispaanias, see andis kogemusi ja ka tulemused on paranenud. Rasmus selgitab avalöögi tähtsust ja Egeti asub seda demonstreerima. Ta võtab golfikotist kõige suurema kepi ehk driveri, mis on avalöögi jaoks mõeldud.

“Avalöögil on oluline asend ja see peab olema laiem, siis on liigutus pikem ja löök jõulisem,” seletab Egeti. Ka pall pole seejuures keskel, vaid eespool ja tiku peal ning selle kepiga on oluline pall õhku saada.

“Tähtis on, et jalad, põlved, puusad ja õlad oleksid samal suunal kui on laba,” räägib meister. “Kui kõik on otse, tuleb ka hea löök.” Marko lisab, et igale teooriale järgneb parktika ja duelandid asuvad võistlustulle. Esimesena lööb Egeti, kuid tema pall maandub vette, konkurendi oma aga rajale, seega võidab Rasmus. Reporter õnnitleb kahevõistluse võitjat ja uurib muljeid. “Eesti meistrit on alati hea võita,” rõõmustab Rasmus. Siis tuleb Egetil oma tehnikat kirjeldada, aga päris rahule ta ei jää. “Suund oli hea, aga kepi laba jäi natuke lahti, mis põhjustab parempoolse vindi ja pall kandus vette,” põhjendab teise koha omanik.

Lisaks saab golfirubriigis näha kaasahaaravat klippi, kus kuumad naismängijad näitavad, kui erilisi asju saab vaid golfikepi ja -pallidega ette võtta. Vaatajaküsimuseks on seekord “Kus peetakse 28. augustil golfi Eesti meistrivõistlused löögimängus?” ja vastus tuleb mõistagi saata puhkaeestis.ee.

VAATA VIDEOT!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=645279″]

Allikas: ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews