1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. AJAKIRI GOLF! EOK asepresident Jüri Tamm: Kõik arenenud riigid on seadnud prioriteediks kasvatada sportivate inimeste arvu
AJAKIRI GOLF! EOK asepresident Jüri Tamm: Kõik arenenud riigid on seadnud prioriteediks kasvatada sportivate inimeste arvu

AJAKIRI GOLF! EOK asepresident Jüri Tamm: Kõik arenenud riigid on seadnud prioriteediks kasvatada sportivate inimeste arvu

Jüri-Tamm-ENGSO-Vilnius13.-15. mail 2016. a toimub Vilniuses Euroopa valitsusväliste spordiorganisatsioonide ühendus (ENGSO) peaassamblee. Eestit esindavad assambleel EOK asepresident Jüri Tamm ja peasekretär Siim Sukles, kirjutab ajakiri Golf.

Täna, päev enne peaassambleed toimus Põhja- ja Baltimaade regiooni spordiorganisatsioonide seminar, kus üks peaesineja oli EOK asepresident Jüri Tamm.  Jüri Tamm tutvustas ettekandes Eesti spordimudelit, selle kujunemist ning muutusi viimase 25 aasta jooksul.

Jüri Tamme sõnul on leedulased oma spordimudeli edasisel arendamisel aina enam suunamas pilku kolmanda sektori poole. “Teades, et Eestil on 90-ndate lõpust sarnane kogemus olemas, paluti meie abi, et jagaksime oma kogemust. Oma ettekandes tutvustasin Eesti spordijuhtimise aluseid ja põhimõtet, et spordis on tähtsaimad sportlane ja klubi.

See on esmatasand, kus luuakse tingimused ja pakutakse võimalusi spordiga tegelemiseks. Riigi ja selle spordi katusorganisatsiooni panus spordi arengusse peaks olema seadusloome ja ühtsete regulatsioonide loomise tasandil ning ka spordi toetuseks lisaressursside leidmisel,” andis ülevaate toimunud seminari sisust Tamm ja lisas: “Seminarilt saime hea ülevaate ka teiste riikide tegevusest spordi arendamisel ja liikumisharrastuse edendamisel.

Selgelt on näha, et kõikide arenenud riikide prioriteediks ja suurimaks eesmärgiks on kasvatada sportivate inimeste arvu. Sama eesmärgi on seadnud ka Euroopas liikumisharrastajate arvuga juba täna esirinnas olevad Taani ja Rootsi. Eesti Olümpiakomitee eesmärgiks liikumisharrastuse valdkonnas on, et aastaks 2030 kasvaks aktiivselt sportivate inimeste arv 3x ehk klubides registreeritud spordiharrastajate arv jõuaks 400 000-ni.”

Allikas: ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews