1. Avaleht
  2. Sport
  3. 2020. aasta kulturismis ja fitnessis: raskused pole probleem, vaid võimalus!
2020. aasta kulturismis ja fitnessis: raskused pole probleem, vaid võimalus!

2020. aasta kulturismis ja fitnessis: raskused pole probleem, vaid võimalus!

Aasta eelviimasel päeval on paras aeg kokkuvõtteid teha – mis sai käesoleval aastal tehtud ja saavutatud?

„2020 on olnud tegus – nähes raskustes mitte probleemi, vaid väljakutset või võimalust, on kõik võimalik! Seda viimast lauset ilmestavad hästi meie sportlased, kes piirangute ja keeruliste reisiolude kiuste tiitlivõistlustel käisid!” teatas Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit.

Maailmameistrivõistluste medalisaak oli muljetavaldav: Tiia Kaare tuli naiste bodyfitnessis (-158 cm) maailmameistriks, Kadri Tammoja tõi koju hõbeda ning Relika Merilai ja Agne Kiviselg pronksmedalid.

Olga Sibanova tuli fitmodel’i maailmameistrivõistlustel pronksmedalile.

IFBB Elite Pro masters’ite maailmameistrivõistlustelt tõi Jana Teder hõbemedali bikiinifitnessis.

Juunioride maailmameistrivõistlustelt tõid hõbemedalid koju Rasmus Klaos, Tiia Kaare ja Lilija Utenko, pronksmedali Regina Tselik.

Tiia Kaare tuli juunioride bodyfitnessis Euroopa meistriks.

Eestis sai vaatamata keerulistele oludele korraldada laste fitnessi EMV, Lõuna-Eesti lahtised karikavõistlused ja Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis.

Kolme fitnessitreenerite tasemekoolitusega sai koolitatud 108 uut treenerit. Uuenduskuuri läbisid nii koolitusmaterjalid kui ka koolitus- ja õppekavad. 46 treenerit said fitnessitreeneri kutse.

EKFL kirjutas koos liikmesklubidega vabariigi valitsusele kaks pöördumist, algatas koos kampaaniad #spordiklubidlahti ja „sport on lahendus, mitte probleem”, mis sai muu hulgas kajastust telesaates „Reporter”.

Peasponsorid Tere ja Corny seisid vaatamata kõigele kindlalt EKFL-i kõrval, pakkudes kõikidele koolitusel osalejatele ja võistlejatele tervislikke vahepalasid ja auhindu. Suur aitäh neile!

Head Uudised GoodNews