1. Avaleht
  2. Sport
  3. 01.-03. veebruarini toimuvad Tartus, A. Le Coq Spordimajas 49. Eesti meistrivõistlused sulgpallis
01.-03. veebruarini toimuvad Tartus, A. Le Coq Spordimajas 49. Eesti meistrivõistlused sulgpallis

01.-03. veebruarini toimuvad Tartus, A. Le Coq Spordimajas 49. Eesti meistrivõistlused sulgpallis

Foto: Serge Enkoff

Eesti Meistrivõistluste medaleid jagatakse viies erinevas mänguliigis: meeste üksikmängus, naiste üksikmängus, meeste paarismängus, naiste paarismängus ja segapaarismängus. Võistlus algab reedel, 01. veebruaril kell 16.00 kvalifikatsiooniturniiriga ja jätkub laupäeval algusega kell 10.00 põhiturniiriga. Finaalid ja 3. koha mängud algavad pühapäeval kell 10.00.

Mänguliikide lõikes on kõige suurem osavõtjaskond meeste üksikmängus ja meeste paarismängus – vastavalt 29 mängijat ja 16 paari. Naiste üksikmängus võistleb 13 mängijat ning sama arv paare asub võistlustulle segapaarismängus.

Meeste üksikmängus asub tiitlit kaitsma Londoni OM-il 17. koha saavutanud Triitoni klubi mängija Raul Must. Raulil on üksikmängus esimene paigutus ja tema mäng algab laupäeval kell 11.00. Raulile soovib kõva konkurentsi pakkuda Eesti teine reket ja  TÜASK-i mängija Rainer Kaljumäe, samuti TÜASK-is treeniv Ronald Üprus ning Triitoni noormängijad Sander Merits ja Heiko Zoober. Meeste üksikmängu kvalifikatsioonist pääseb põhiturniirile 6 mängijat, kes kõik on valmis võitlema medalikohtade eest.

Naiste üksikmängus on konkurents väga tihe: Laura Vana, Karoliine Hõim ja Getter Saar paiknevad kõik maailma edetabelis esimese kahesaja hulgas ja ihaldavad endale üksikmängu meistritiitlit. Neile pakub kõva konkurentsi noor, veel U-17 vanuseklassis võistlev, Nõo tüdruk Kristin Kuuba, kes maailma juunioride edetabelis paikneb kõrgel 59.kohal. Eelmise aasta naiste üksikmängu võitja Kati Tolmoff võistlusel ei osale.

Meeste paarismängus on esimene paigutus Rainer Kaljumäel-Raul Käsneril ja teine paigutus 2012. aasta Eesti meistritel Kristjan Kaljurand-Robert Kasela. Eelringist alustab võistlust meespaar Raul Must-Sten Rääbis, kes kvalifikatsiooni võidu korral lähevad esimeses ringis vastamisi just eelmise aasta võitjatega.

Naiste paarismängus võistleb kokku 9 paari ja edetabelipunktide puudumise tõttu alustab kvalifikatsioonist tugev paar Karoliine Hõim-Laura Vana. Kvalifikatsiooni võidu korral ootavad neid põhitabeli esimeses ringis esimese paigutusega TÜASK-i paar Kertu Margus-Grete Talviste. Maailma juunioride edetabelis 35. kohal paikneval Nõo tüdrukute paaril Kristin Kuuba-Helina Rüütel on paarismängu tabelis 2. paigutus.

Segapaarismängudes on paaride tase väga ühtlane ja võitjat ennustada raske. Kindlasti on favoriidid aasta segapaariks valitud Kristjan Kaljurand-Laura Tomband, kuid tugevat konkurentsi pakuvad nii 2. paigutusega Vahur Lukin-Grete Talviste kui ka Raul Käsner-Kertu Margus ja Ants Mängel-Gretel Ainen.

Põhiturniir algab laupäeval just segapaarismängudega.

Võistluse tabeleid on võimalik vaadata aadressilt http://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=1F073B12-265A-4A9D-8639-19F0FD355C2F

Head Uudised GoodNews