1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. VÕITLEJAD HOOS! Eesti taipoksijad treenivad tähtsaks heitluseks
VÕITLEJAD HOOS! Eesti taipoksijad treenivad tähtsaks heitluseks

VÕITLEJAD HOOS! Eesti taipoksijad treenivad tähtsaks heitluseks

Kevin RennoTallinna TV saade “Täna+ suvel” käis külas Tallinna Taipoksi Klubi võitlejatel, kes valmistuvad augustis Bangkokis algavateks maailmakarika võistlusteks või siis treenivad igapäevaselt, täiustamaks omi oskusi ja hoidmaks vormi.

Klubi treener Kevin Renno selgitab, et treeningud käivad erineva intensiivsusega, hetkel on kohal mitu treenerit, tegeldaks personaalse trenniga, kuid klubi seinte vahel toimuvad ka rühmatreeningud võistlejatele ja edasijõudnutele.

Kui reporter nendib, et esimest korda klubisse sattunu võib üksteist taguvaid mehi nähes ehmatada, et mis ma siin tegema hakkan, siis treener rahustab: “Siin pole midagi karta, treening on lõbus, intensiivne, põletab rasvu ja sobib kõigile!”

Tai poks2Trennid käivad klubis terve päeva, kuid nagu ikka, käib suveperioodil vähem rahvast. Kevin Renno sõnul on parim personaalne treeninguaeg hommikul, siis on ruumi rohkem, õhtuti toimuvad rühmatreeningud.

Kui reporter tahab teada, mis paneb inimest Tai poksiga tegelema, on Kevin Rennol vastus kohe võtta: “Peamine põhjus, miks käiakse, on rasvapõletus ja füüsiline arenemine. Tai poks muudab inimest nii sisemiselt kui väliselt — välist muutust näed peeglist, sisemiselt aga saad siin välja elada kõik, mis sisse on kogunenud, nii töö- kui peremured ja kui koju lähed, oled palju paremas tujus. Muidugi annab Tai poksiga tegelemine enesekindlust, usku endasse, et saad ja oskad enda ja lähedaste eest seista!”

Sparta spordiklubisse tuleb pidevalt juurde uusi inimesi, selle alaga saab siin jätkata ettevalmistusega sportlane ja alustada täiesti kogemuseta harrastaja, tähtis on vaid tahe.

Tai poksReporter uurib edasi, et kas Tai poks on noorte ala, vanemate jaoks on see ehk liiga intensiivne? Treeneri sõnul saab igaüks intensiivsust ise valida, treenerit piitsaga kõrval pole, kui treenija just pole võistleja, kes läheb klubi esindama.

“Igaüks hoiab oma tempot, kui ei jaksa, istud maha ja puhkad,” rahustab Kevin Renno. “Peab arvestama vanuse ja kehakaaluga, võimalused pole ju kõigil võrdsed.” Tema jutu järgi käib treenimas ka 50+ mehi ja ka üle 60-vanuseid.

Kevini enda õpilastest treenivad hetkel Oskar ja Andra, kes sõidavad 4. augustil koos temaga Tai pealinna Bangkokki maailmakarika võistlustele. Võistlused ise toimuvad 13. – 23. augustil, kuid 8 võistlejaga Eesti koondis sõidab varem kohale. “Võtame aega, et aklimatiseeruda ja teeme kohalikus klubis trenni, et oleks hea ettevalmistus,” selgitab treener. “Oma sportlastele on mul suured ootused!”

Andra AhoEuroopa meister Tai poksis Andra Aho käib treenimas kaks korda päevas. Kui reporter küsib, mis talle Tai poksi juures meeldib, vastab neiu: “Ma ei oskaks vastata küsimusele, et mis mulle ei meeldi. Meeldib kõik — siinsed inimesed, treenerid ja see ala üldse!”

Andra sõnul pole taipoksis tema tasemel tüdrukuid rohkem seetõttu, et kuigi uusi huvilisi tuleb pidevalt peale, ei jää nad ala juurde püsima. Andrat on Tai poksi juures hoidnud püsivus ja sihikindlus ning suur armastus ala vastu.”Püüan Tai poksis minna nii kaugele, kui suudan!” lubab taipoksija, kes on juba välja teeninud tiitli “võitmatu tüdruk”.

Treener Kevin Renno sõnul toimuvad treeningud kaks korda päevas, tavaharrastajatele on õhtuti kahes grupis tegevust, trennipäevad on esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel ning üha popimaks muutuvad personaaltreeningud.

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews