1. Avaleht
  2. Sport
  3. Vinni Spordikompleksis tuleb sõbrapäevamaraton
Vinni Spordikompleksis tuleb sõbrapäevamaraton

Vinni Spordikompleksis tuleb sõbrapäevamaraton

Vinni Spordikompleks
Vinni Spordikompleks

14. veebruaril toimub algusega kell 16 Vinni Spordikompleksis sõbrapäeva maraton, kus mitme tunni jooksul on võimalik osaleda kuues erinevas saalitreeningus, kuhu korraldajad TriinuSpin spordistuudio ja Vinni Spordikompleks ootavad nii algajaid kui edasijõudnud mehi ja naisi.

Maratoni kava koosneb kahest spinningtreeningust päeva algul ja lõpuosas, jõutreeningust, challenge’i treeningust ning tantsu- ja vesiaeroobika treeningust koos väikeste puhkepausidega.

Vinni Spordikompleksis tegutseva spordistuudio TriinuSpin treeneri Triinu Kunbergi sõnul tekkis mõte midagi toredat rahvale pakkuda ja raske on midagi paremat välja mõelda kui koos sõpradega kasulikult aega veeta.

Maratoni alustab pooletunni pikkune spinning ehk sisejalgrattatreening väikeses saalis algusega kell 16.15. Spinning on hea vastupidavustreening, mis sobib nii algajale kui ka edasijõudnule. Vanus ei ole määrav, treening on lihtne ning see ei koorma liigeseid. Ratta raskust saab igaüks ise reguleerida. Treeningu muudab põnevamaks rattaga sõitmine hea muusika saatel ja kaunite maastikuvaadete taustal.

Kell 16.15 algab suures saalis 60 minuti pikkune jõutreening (MuscleMaker), kus saab treenida ja vormida kõiki suuremaid lihasgruppe endale sobivate raskustega. Treeningus kasutatakse kange, kettaid, hantleid ja pinke, harjutused sobivad nii meestele kui ka naistele. Treenitakse lihasjõu vastupidavust. „Jõutreening on suurepärane võimalus ennast proovile panna ka neil, kes on harjunud tavapäraselt jõusaalis treenima,“ ütles päeva läbiviija TriinuSpin treener Triinu Kunberg. Harjutuste tehnika omastatakse üsna kiiresti. Ka see tund toimub muusika saatel.

Kolmas maratonikavva kuuluv treening challenge sobib pigem edasijõudnule. Treening kestab 30 minutit, seda on eriti hea teha inimestel, kellel aega napib. Treening algab soojendusega ja lõpeb venitustega. Jõutreeningu eripära seisneb selles, et siin on ühendatud suuremad ja väiksemad lihasgrupid. „Treeningus kasutame hantleid suuruses 1-3 kg, matte ja enda keharaskust. Seega oht endale liiga teha puudub. Suur pluss on veel see, et kardiharjutused võimendavad jõutreeningu mõju, sest nad vähendavad lihaseid katvat rasvakihti, nii et selgepiirilisem vorm ka nähtav oleks,“ lisas Triinu Kunberg.

„Sõbramaratoni lõpuossa paigutasime FunDance’i – lõbusa ja meeliköitva tantsutreeningu, kus on hea unustada igapäeva mured ning lihtsalt lõbutseda koos teistega, muretsemata oma tantsuoskuste pärast. Tund ongi, nagu sõna fun ütleb, lõbus ja lahe, ilma oskusi nõudmata. Treener on kokku pannud kava, mida kõik koos hakkame tegema,“ selgitas Triinu Kunberg. „Esimene kord on ikka võib-olla pisut keeruline, aga iga korraga muutub tund kergemaks.“

Maratoni lõpetab pooletunnine  vesiaeroobikatreening Siret Sulaoja juhendamisel.

Saalitreeningud on tasuta, vesiaeroobikatreening maksab kolm eurot.

Ürituse paremaks korraldamiseks paluvad korraldajad end eelnevalt registreerida e-posti aadressil triinuspin@gmail.com.

Head Uudised GoodNews