1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. FOTOD JA VIDEOD! KING OF KINGS SAKU SUURHALLIS! Tosin head heitlust saavutasid tipu Maxim Vorovski supervõiduga
FOTOD JA VIDEOD! KING OF KINGS SAKU SUURHALLIS! Tosin head heitlust saavutasid tipu Maxim Vorovski supervõiduga

FOTOD JA VIDEOD! KING OF KINGS SAKU SUURHALLIS! Tosin head heitlust saavutasid tipu Maxim Vorovski supervõiduga

IMG_1214
Foto: Christo Neemre

Laupäevasel King of Kingsi turniiril Saku Suurhallis oli meie jaoks nii traagikat kui ka ilusaid heitlusi ja magusaid võite. Päeva naelaks kujunes superfight meie Maxim Vorovski ja ukrainlase Igor Ljapini vahel, mis serveeriti justkui magustoiduna viimasel hetkel.

Seda, et tegu on ülitugeva vastasega, oli näha juba esimestest hetkedest, kui pärast Edvin Kibuse ilusat, kuid kaotusega lõppenud heitlust leidsid paljud Eesti fännid ilmselt, et ka Maximiga on kõik läbi — vastane loputas teda esimestest sekunditest alates ülitugevalt.

Publik ootas hinge kinni pidades, millal Maxim nokauti lendab ja kukkumisi tal oli. Siis aga tundus, et vastane suutis Maximi välja vihastada — kuigi teises raundis tuli tal palju ägedaid lahinguid lüüa, pani meie võitleja vastase üha sagedamini paika. Vihases vastasseisus oli näha, et mehed on tõsiselt väljas suure au eest olla tõeline meister. Löökidest kukkusid pikali nii mehed kui ka neile ette jäänud kohtunikud. Ka kolmandas raundis oli kõik võimalik — mistahes eksitus oleks võinud viia kaotuseni. Siis aga olid Maximil juba niiöelda jalad all, tema rünnakud ägenesid ja ukrainlase juures paistis välja väsimus. Vahetult lõpuhetketel saatis Eesti võitleja vastase nokauti ja nii meeletut publiku võidukisa polnud sel õhtul veel kuuldud!

IMG_1509

VAATA VÕIMSAT GLADIAATORITE VÕITLUST!

IMG_0230 IMG_0297 IMG_0641 IMG_0645

Polnud Edvini päev

Traagiline oli ka teine superfight, millel kodupublik ootas paljutki — selles kohtusid meie Edvin Erik Kibus ja Hollandit esindanud “Bad news Baya” Christian Baya. Edvin tuli ringi Eesti lipuga õlgadel, saatjaks lugu “Mis imelik masin see olla võis…”

_MG_2635

Paraku kulges esimene raund mustanahalise Hollandi võitleja ilmselge üleoleku tähe all. Teine raund algas Edvinile samuti raskelt, kuid peagi suutis meie poksija hollandlase olukorra pisut kibedamaks teha. Kolmas raund kulges meeletus löömingus, kuid nüüd oli Edvin üha sagedamini ründavaks pooleks, saates vastase korra ka äärepealt üle nööride. Siiski pälvis kohtunike parima hinnangu Christian Baya võitlusoskus. Võib öelda, et see oli mustanahalise Christiani mäng, kuid kogu tema üleoleku juures suutis meie Edvin näidata ilusat võitlust. Õhtu lõppedes on ta naeratav, kuid väsinud ja silmnähtavalt õnnetu.

IMG_9560

VAATA VAPRAT VÕITLUST!

IMG_9172 IMG_9201 IMG_9411 IMG_9560

Andra kaotas väga tugevale vastasele

Kuuendaks ja päeva üheks põnevamaks Fight Boxi heitluseks oli matš amatsoonide vahel, vastakuti olid meie Andra Aho ja poolatar Judyta Niepogoda. Seda matši tervitati meeletu kisa ja aplausiga. Esimeses raundis näitas poolatar, et ta on Andrale tõsine vastane, tõeline piraaja. Ka see fight oli rohkem poolatari kui meie Andra mäng, kui Eesti sõdalasneiu ei teinud vastasele midagi kergeks. Judyta ägedatele rünnakutele vastas meie amatsoon üksikute heade löökidega. Teises raundis suutis Andra poolatari korra pikali paisata ja kahel korral abitult võrku suunata. Kolmandas raundis jätkas Poola võitleja aktiivset tegevust, Andra oli kaitses hea ja tema üksikud rünnakud suutsid poolatari tasakaalust lüüa. Kolmanda raundi järel aga kuulutati tasavägise võitluse tõttu välja ekstraraund, mis kujunes traagiliselt ühevägiseks, ohtlike löökide ja paljude kehaliste kontaktidega ning lõpuks pidi meie Andra kohtunike otsusel vastu võtma kaotuse, jäädes head võitlust näidanuna neljas raundis poolatarile siiski alla.

IMG_7371

_MG_0918 IMG_7394 IMG_7700

Võidud Romanilt ja Markkolt

Lisaks pikale ja ülipõnevale matšile Maxim Vorovski ja Igor Ljapini vahel oli eestlastele põhjust uhkust tunda ka Roman Zõbini üle. Tuli, nägi ja võitis — nii võib kirjeldada tema matši tema ja itaallase Paolo Fiorio vahel. Esimese raundi alustas meie võitleja aktiivselt ja saatis vastase üsna ruttu nokauti. See oli üks lühimatest meile võidu toonud heitlustest. Selles kategoorias oli Roman eestlastest ainus, kes sõidab edasi finaalvõistusele, mis toimub detsembris Berliinis. Grand Prix` edasipääsuvõitlused oli tasemelt vägagi nauditavad.

IMG_8863

VAATA ROMAN ZÕBINI VÕIDUKAT MATŠI!

IMG_8820 IMG_8863 IMG_8901 IMG_8930

Viies Fight Boxi matš toimus meie Markko Moisari ja poolaka Krzysztof Olszewski vahel -60 kehakaalus. Markko ja poolakas Krzysztowi matši algatas viimane väga aktiivse rünnakuga, kuid meie võitleja suutis kiiresti samaga vastata. Ühe jalalöögi järel kaotas Markko ka tasakaalu ja kukkus, kuid jätkates suutis ta vastase nööridesse paisata. Teine raund algas ja möödus meie võitleja aktiivsema pealetungiga ja ta suutis poolaka veelgi nööridesse saata. Kolmandas raundis  jätkas ta enam-vähem sama taktikat, poolaka vastulöögid jäid üha mannetumaks ja raundi lõppedes lisandus eestlastele veel üks võit — Markko tunnistati võitjaks!

_MG_0650

_MG_0377 _MG_0475 _MG_0550 _MG_0607

Alik maadles viigile, Iljasi enesekindlus mõjus

Neljandaks võitluseks oli turniiri ainus vabavõitluse ehk MMA matš Eesti võitleja Alik Tseiko ja leeduka Mindaugas Verzbickase vahel, kus K1 reeglid ei ole nõutavad ja võitlejate kaal oli -77. Vabavõitlust on peetud üheks jõhkraimaks alaks ja mingil määral oli seda nähagi — kägistamised, väänamised, murdmised, jalalöögid. Vabavõitlusmatš läks löökidelt ruttu üle maadlusele, kus Alik sooritas kolm edukat heidet, kuid ei suutnud siiski üheski maadluses vastast lõplikut alistada. Poolakas vastas kahe aktiivse rünnakuga ja teine raud lõppes pikaajalise kes-keda-heitlusega põrandal. Kolmandas raundis oli alguses aktiivsem poolakas, kuid siis jätkus heitlus taas põrandal ja pärast pikka maadlust, kus kõik võis lõppeda ühe hetkega, tegid kohtunikud matši lõppedes otsuse: viik!

IMG_5697

IMG_5498 IMG_5508 IMG_6162 IMG_6196

Päeva teises Fight Box heitluses kohtusid Eesti ja Leedu, sedapuhku olid ringis Iljas Rustamov ja Vaidas Valancius, kaalukategooriaks oli -75 kg. Leedukas alustas aktiivsete jalalöökidega, mida Iljas suutis edukalt tõrjuda, vastates omakorda kiirete käelöögiseeriatega. Tema blokeeringud viisid Vaidas Valanciuse kahe kukkumiseni jalalöökide järel. Tasavägises heitluses kippus ülekaal aegamööda kalduma Eesti võitleja poole ja kolmanda raundi lõppedes kuulutati võitjaks Iljas Rustamov Eestist! Meie mees paistis silma enesekindla olekuga ja tema võitlust kroonis edu.

_MG_9585

_MG_9374 _MG_9403 _MG_9422

Kaotuskibedus tuleb alla neelata

Kõige kehvemini läks Eesti võitlejatest Sergei Makejevil ja seda kohe avamatšis, kus kaalus kuni -71 olid vastakuti tema ja leedukas Herkus Lukosiunas. Eesti võitlejale lõppes see leeduka agressiivsete löökide all juba esimesel minutil kukkumisega. Kuigi Sergei tõusis enne lugemise lõppu, ei suutnud ta matši jätkata ja võitjaks tunnistati leedukas Herkus Lukosiunas. Sergei nördinud ja õnnetut olekut on võimatu kirjeldada!

_MG_9249

Seega said Eesti võitlejad neli võitu, kolm kaotust ja ühe viigi. See polnud ilmselt loodetud tulemus, kuid võidud olid väärilised ja kaotusedki tulid mitte eestlaste halvast tasemest, vaid seetõttu, et vastased olid pisut paremad, seda just meie amatsooni Andra Aho ja suure ootuse Edvin Erik Kibuse puhul.

_MG_9180 _MG_9188

Välisvõitlejad särasid samuti

Veidi ka neist võitlustest, milles vastakuti olid sõdalased teistest riikidest. Kolmas Fight Boxi fight viis kokku Lätit esindava Vjatšeslav Tevinshi ja Chico Kwasi Hollandist kaalus -71. Lätlase ja hollandlase matš pakkus silmailu kõrgete ja aktiivsete jalalöökide poolest, kuid esimeses raundis näitas ennast ettevaatlikult aktiivsemana Läti võitleja. Teine raund oli tasavägine, mõlemapoolsete kompamistega, mis muutusid vahetevahel ühele pooltest ohtlikuks. Kolmas raund möödus taas tasakaalukalt ilusate löökide vahetamisega ja kohtunike viivitus näitas, et võitjat oli raske valida. 2:1 läks võit Lätile ja Vjatšeslav Tevinshile!

Eurosport Grand Prix` heitlustes kaalus kuni 77 kilogrammi toimus neli fight`i, igast sõidab parim edasi finaali, mis toimub Berliinis detsembris. Finalistideks on Michel Landvreugd Hollandist, Sergei Morari Moldovast ja Ferreiro Rodrigo Brasiiliast ning mõistagi meie Roman Zõbin.

Esimesena kohtusid Piotr Woznicki Poolast ja Michel Landvreugd Hollandist. Matš algas aktiivselt nagu heale fight`ile kohane, tõotas tulla huvitav, kuid lõppes ruttu — üks hollandlase hoop lõi juba alguses poolaka põlvili ja edasivõitlejat temast enam polnud. Michel Landvreugd` oli võidujoovastuses ja esimene finalist!

Ükski võitlus ei jätnud ükskõikseks

Teises heitluses olid vastakuti Sergei Morari Moldovast ja Ferhat Gumrukcuoglu Türgist. Matš paistis algusest silma kõrge tasemega mõlemalt poolt, kuid aplausi kutsusid esile Türgi esindaja ilusa tehnikaga jalahoobid ning vastase pikalilöömine. Teises raundis kordas ta sama, kuid pidi ka ise Moldova võitleja löögist korra põrandat lähemalt katsuma. Kolmandas raundis näitasid mõlemad head võitlust, kuid lõpus pidi türklane üle elama ohtlikke hetki. Võitjaks kuulutati Moldova ja Sergei Morari — raskes heitluses igati välja teenitult.

Kolmas heitlus viis kokku brasiillase Ferreiro Rodrigo ja ukrainlase Aleksei Ljubchenko. Taas oli ringis eriti temperamentne mees, sedapuhku Brasiiliast! Ta alustas ägedalt, kuid pidi kohe äärepealt kukkuma. Tõmmu mees tundus soomustatud olevat, mõjusid vaid need ukrainlase löögid, mis viisid tasakaalust välja. Teises raundis oli brasiiillane ründav pool, kuid edu saavutada ei suutnud. Üks tema jalalöök lõppes mõlema mehe kukkumisega. Kolmandas raundis oli aktiivseim taas Rodrigo, kuid sai ka Ljubchenkolt korralikult vatti, kukkudes ühel korral koguni saltoga. Brasiillase aktiivsus viis võidu ookeani taha.

VAATA VÕIDUKAT VIDEOT!

Kogu King of Kingsi Tallinna turniir paistis silma hea korralduse poolest, saalid oli peaaegu välja müüdud, muusikaelamust pakkus Artjom Savitski bändiga — meeletu elamuse said kõik fännid.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews