1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. VIDEO! TV3 GOLFIUUDISED! Golfis ainult tüdrukud — Liina Randpere ja Anu Säärits
VIDEO! TV3 GOLFIUUDISED! Golfis ainult tüdrukud — Liina Randpere ja Anu Säärits

VIDEO! TV3 GOLFIUUDISED! Golfis ainult tüdrukud — Liina Randpere ja Anu Säärits

Anu ja LiinaMöödunudreedeses TV3 golfirubriigis tõi Eesti Golfi liidu president ajakirjaniku kuues Marko Kaljuveer vaatajate ette ja Suuresta golfiväljakule kaks võluvat daami — spordiajakirjaniku Anu Sääritsa ja raadiohääle Liina Randpere. Naistele pilku heites märgib reporter kohe ära, et tuul tahab neid ära viia ja saab Liinalt vastuseks, et ankur tuleb mulda panna, siis saab mängima hakata.

Kaks spordiajakirjanikku on vanad tuttavad ja Marko küsib: “Anu, palju sa golfi jälgid?” “Jälgin meeste suurturniire ja kui Annika Sörenstrom mängib, siis ka naistegolfi, kuid kui korealannad on kõvad, siis ma väga palju ei jälgi,” tunnistab Anu. “Golf on üks vähestest pallimängualadest, mida ma ei mängi, olen vaid tutvunud.”

Liina puhul Marko juba teab, et daam on mänginud ja too väidab, juhtunut ei saa päris mänguks nimetada — nimelt käis ta ajakirja Golf blondiinieksperimendi raames korraldatud võistlusel. “Kui Anu teab nimesid, siis mina tean ainult seda, et Eesti Golfi Liidu president on Marko Kaljuveer, muud ma ei tea,” väidab raadiohääl. “Ma olen null, ainult minigolfi olen pisut mänginud.”

Anu ja Liina2Edasi annab reporter järje üle golfitreenerile Torel Neiderile, et too vaatajaid ja küpsetatavaid golfitare juhendaks. “Golf sobib kõigile, vaja on julget pealehakkamist,” alustab Torel tunniga. “Jalad panna õlgade laiuselt, vasak käsi ülevaltpoolt, parem altpoolt, seome natuke sõrmege kepi kinni… oli ju lihtne!” Ja õpetamine ongi läbi. “Võtame kepid, anname tuld” kostub daamidelt.

Esimesena puttab Liina, karjudes seejuures Markole: “Ära sa auku liiguta!” “Ma näitan!” kostub kaugelt juhendaja hääl. “Jää paigale,” hõikab golfitar veel lippavale pallile järele ja järg on Anu käes. “Oleks korvpall, saaks kohe auku,” arvab too lööma asudes ja Liina soovitab Markot sihtida, siis on tabamus kindel. Too on pärast väidetavat vussiminekut soovitusega nõus: “Ela ennast minu peal välja!”, kuid ka Anu löödud pall kihutab august mööda.

Edasi räägib rahulolematu Liina diversioonist ja hoiab pöialt, et Anu sisse ei lööks. Löökide arv kasvab, pallid eiravad sihtkohta, aga viiendalt löögilt saab Anu palli auku. Liinal on veel võimalust ja õudse tuule kiuste lööb ta enda võiduseisuks 4:5.

“Mida ütled?” küsib reporter õnnelikult võitjalt. Too arvab, et vähemalt tema mäng käis täitsa koba peale. “Harjuamise ajal tegime kunstipäraseid lööke, mis kaadrisse ei jäänud,” teatab Liina. “Tegelikult läks täitsa hästi, oli vahva ja fun!” muudab ta lõpuks meelt.

Marko lisab, et Anul ei jäänud hing rahule, ta tegi pärast mängu lisalöögi ja lõi puti umbes 17 meetrilt auku. “Hilja, peremees, hilja!” naerab too ja räägib, et üksühele mängida on lahe, kuid omaette toksida ta ei viitsiks. “Olen emotsionaalne ja kärsitu, esimese löögiga panin metsa, täitsa häbi!” Mikrofoniga härrasmees lohutab, et ka teine koht on hea.

Traditsiooniliseks lõpuküsimuseks on: “Millisel väljakul peeti tänavused rajamängu meistrivõistlused golfis?” ja vastused tuleb saata aadressil puhkaeestis.ee.

VAATA VIDEOT!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=639884″]

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews