1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. VIDEO! Kevin Renno sajandi poksimatšist: see on show, aga matš saab kindlasti olema reaalne!
VIDEO! Kevin Renno sajandi poksimatšist: see on show, aga matš saab kindlasti olema reaalne!

VIDEO! Kevin Renno sajandi poksimatšist: see on show, aga matš saab kindlasti olema reaalne!

26. augustil peetakse Las Vegases kõigi aegade kalleim poksimatš, kus vastamisi astuvad kaotuseta püsinud maailmameister Floyd Mayweather juunior ning vabavõitleja Conor McGregor. Kuigi täpseid auhinnarahasid pole avalikustatud, arvatakse, et kahe mehe vahel läheb jagamisele 300 miljonit dollarit ja sellest 60-75% läheb tiitlist kaitsvale Mayweatherile. Seda sündmust kommenteeris Suvestuudiole Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia asutaja ja treener Kevin Renno.

Ees on ootamas maailma kalleim poksimatš. Kuidas sa kommenteerid melu, mis selle ümber käib?

See show on vägev, mida nad teevad. Tänu sellele nimetataksegi seda maailma kalleimaks matšiks, muidu ta nii palju raha sisse ei tookski. Peab tunnistama, et see show, mida nad teevad, on endagi tähelepanu viinud rohkem selle matši peale, kuigi peale seda tuleb üks eriti huvitav poksimatš kahe reaalse poksija vahel, kes on mõlemad noored tipp-poksijad, aga sellest ei kuule midagi, kuna kaks sellist superstaari teevad lihtsat show`d.

On see lihtsalt show või on seal ka sporti?

Ma usun, et see, mis praegu toimub, on show, sest neil on seal pressikonverentsid ette kirjutatud, neil on omad režissöörid, kava on läbi mõeldud, aga poksimatš saab kindlasti olema reaalne, selles ma ei kahtle.

Mida peaks tegema Eestis, et poksimatšid hakkaksid poksijatele raha sisse tooma ja et sellest saab päris hästi elatud?

Poksijad peaksid publiku südame võitma ja siis lihtsalt ennast müüma. Mulle endale isiklikult selline kukelik käitumine poksija poolt ei meeldi, ma arvan, et selle spordiala esindajad peaksid olema pigem noortele eeskujuks, et niimoodi ei käitutaks. Nii olid meil poksijad Klitškod, keda nüüd enam pole, aga Klitškode käitumisest oli näha, et nad ei müünud ennast. Klitško ka teenis kümme korda vähem ühe matši puhul kui Mayweather.

Sügishooaeg on algamas, akadeemias avatakse ka uues algajate grupid. kes on siia saali oodatud?

Ootame kõiki ja mitte ainult taipoksihuvilisi. Kõik huvilised on oodatud, alates seitsmendast eluaastast. Meil teevad siin trenni brasiilia jiu-jitsu treenerid, lisaks taipoksile alustavad meil baaskursused ka brasiilia jiu-jitsus ja isegi klassikalises maadluses.

Siin saalis on pealt 40 mees, kes jõudis siia suhteliselt hilises vanuses. Kas tema näitel võib öelda, et siia võib tulla ükskõik mis vanuses inimene?

Jah, Vahur on selleks suurepärane näide, mitte lihtsalt vanuse pärast, vaid ka seepärast, et ta tuli trenni tugeva ülekaaluga ja ta sai noorte meestega hakkama. Ta ütles küll, et esimesed korrad olid väga rasked, hambad ristis vedas läbi, aga nüüd on ta tohutult rahul ja tänulik, et ta selle otsuse lõpuks vastu võttis.
VAATA VIDEOT! 

Monika Kuzmina Peatoimetaja