1. Avaleht
  2. Sport
  3. Veelaudurid võistlevad Aura veekeskuses
Veelaudurid võistlevad Aura veekeskuses

Veelaudurid võistlevad Aura veekeskuses

23. veebruaril toimub Tartus Aura veekeskuses rahvusvaheline veelauavõistlus WinterWake 2013. Võistlema on oodatud 40 parimat veelaudurist trikimeistrit Eestist, Lätist, Leedust, Poolast ja Soomest. Sellelaadset üritust pole seni terves Baltikumis varem korraldatud.

Võistlus viiakse läbi Aura Keskuse suures basseinis, mõõtudega 25x50m. Sõitjaid tõmbab spetsiaalne „WakeStation´i“ kaablisüsteem. Võistluse ajaks paigaldatakse basseini kaks obstaaklit ehk elementi, millelt on võimalik erineva keerukusega trikke sooritada. Obstaaklid: kahepoolne kikker ehk hüpe, millelt võistlejad saavad näidata, milline ekstreemne trikipagas neil on. Kikker lennutab laudurid Aura lae alla. Sirge madal box on libistamiseks.

Winter Wake’il on võistlust hindamas rahvusvaheline žürii. Kohtunikud hindavad veelaudurite sooritatud trikkide tehnilist keerukust, stiili, puhast maandumist ja sõidu üldist väljanägemist. Kõik see on ka pealtvaatajatele väga atraktiivne ja vaatemänguline.

Ürituse kodulehel on võimalik näha otseülekannet finaalidest (winterwake.rahinge.ee). Võistluse vaatamine tribüünidel on TASUTA. Basseini äärde pääsemiseks tuleb osta veekeskuse pilet ja vahetada riided.

AJAKAVA

13:00-18:00 soojendus- ja kvalifikatsioonsõidud
19:00-20:30 finaal
20:30-21:15 parima triki võistlus
21:15 auhinnatseremoonia

[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/OzjmsX_NqvU”]

Head Uudised GoodNews