1. Avaleht
  2. Sport
  3. VEELAUAVÕISTLUS! Otepääl toimub Veelaua- ja Veesuusa Eesti Meistrivõistluste III finaaletapp
VEELAUAVÕISTLUS! Otepääl toimub Veelaua- ja Veesuusa Eesti Meistrivõistluste III finaaletapp

VEELAUAVÕISTLUS! Otepääl toimub Veelaua- ja Veesuusa Eesti Meistrivõistluste III finaaletapp

Foto: Otepää Wakepark
Foto: Otepää Wakepark

Otepää Wakepargis toimub 10.septembril  kell 10.00 MUSHROOMING AT OWP nime kandev Veelaua- ja Veesuusa Eesti Meistrivõistluste III finaaletapp. Korraldajate sõnul saab põnevust olema küllaga.

Otepää Wakepargi juhataja ja võistluste organiseerija Aivar Kullamaa kinnitusel on veesuusatamine ja veelauasõit lihtsamini omandatavad veespordialad üldse. „Ala eeldab keskmisel tasemel ujumisoskust ning sellega sobib alustada juba 6. eluaastast,“ rääkis Aivar Kullamaa. „Siit edasi on lihtsasti omandatavad surfamine, lohesurf, lumelaud, mäesuusk, rula. Kõikidele teistele spordialadele on ta selgelt üldfüüsist ja koordinatsiooni toetavaks treeninguks.“

Aivar Kullamaa sõnul käivad Otepää Wakepargis sõitmas paljud ujujad, judokad, murdmaa- ja mäesuusatajad. Jahedat vett või ilma vaja karta ei ole, kuna kohapeal on võimalik rentida kalipsosid ja kõiki veepeal sõitmiseks vajaminevat; veelaudu, veesuuski, veerula, wakesurfilauda, veetuubi.

Otepää Wakepargis on üleval erinevad obstaaklid e. takistusted – hüpped, boks, torud, libistamissein jne. Need annavad võimaluse sooritada närvekõditavaid trikke ning hüppeid. Kõike seda saab oma silmaga vaadata juba 10.septembril, mil kohal on veespordi Eesti paremik. Üritus on pealtvaatajatele tasuta, kohapeal toimub Wake turg, kus pealtvaatajad saavad oma vahetamist või müümist vajava asja maha müüa. Lisainfo ja päevakava: Facebook: Otepää Wakepark. Otepää Wakepark asub Otepää linnast 1,4 km Sangaste suunda sõites, vasakul pool peale Ansomäge ja enne Väike-Munamäge. Wakeparki on tee pealt näha.

Head Uudised GoodNews