1. Avaleht
  2. Sport
  3. Valmis DVD Martin Müürsepa NBA karjäärist
Valmis DVD Martin Müürsepa NBA karjäärist

Valmis DVD Martin Müürsepa NBA karjäärist

Foto: Andres Raudjalg
Foto: Andres Raudjalg

Ainukese eestlasena maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA mänginud Martin Müürsepa 40. sünnipäeva puhul valmis unikaalsete kaadritega vürtsitatud DVD-film, kus korvpallilegendiga meenutas tegusaid aegu spordiajakirjanik Ivar Jurtšenko.

DVD-na välja lastud 35-minutilist teost “Martin Müürsepp 40 – NBA episood” esitleti täna OlyBeti spordibaaris Kristiine Keskuses. DVD jõuab müüki Sportlandi kauplustesse.

“Martin Müürsepp on mees, kel siiani ainukese eestlasena olnud au mängida maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA. Eesti korvpallilegendi 40. sünnipäeva puhul tekkis idee teha Martinile sügav kummardus möödunud aegade eest ning salvestada tema eduka karjääri üks kõnekas episood. See on puhas Eesti korvpalliajalugu, mis väärib mäletamist ja meenutamist,” rääkis filmi idee autor, Delfi spordiajakirjanik Ivar Jurtšenko. „Kindlasti võiks see DVD olla noortele korvpalluritele innustuseks, et suure tahtmise ja pühendumise korral on kõik võimalik. Ükski unistus ei ole liiga suur!“

Foto: Andres Raudjalg
Foto: Andres Raudjalg

Muuhulgas jutustab film sellest, et NBA-sse pääsemiseks tuli Müürsepal Miamis võtta pangalaen. Filmist selguvad ka teised põnevad faktid. Näiteks oma ainsa kaksikduubli unistuste liigas tegi ta tõbisena mängides ning mehe viimane kokkupuude NBA-ga 2003. aastal lõppes võidumänguga tänase ühe tuntuima korvpallitähe, LeBron Jamesi vastu. Filmi illustreerivad ajaloolised kaadrid NBA väljakutelt aastatest 1996-1998, milleni jõudmine oli paras kadalipp. Uksed ajaloolise materjali hankimiseks aitas lahti teha Martin Müürsepa endine agent Reed Nopponen.

Ivar Jurtšenko on ka varem olnud Eesti korvpalli ajaloo jäädvustamise juures: 2006. aastal valmis tema osalusel film “Kalevi kuldne teekond 1990-1991”, mis räägib Tallinna Kalevi legendaarsest Nõukogude Liidu meistritiitli saavutamisest. “Järgmine film võikski portreteerida näiteks Aivar Kuusmaad ja Tiit Sokku. Nende karjääri Ateena Panathinaikoses. Kuusmaal on mõne aasta pärast tulemas ka auväärne juubel,” arvas Ivar Jurtšenko.

DVD „Martin Müürsepp 40 – NBA episood“ valmimist toetasid OlyBet, Sportland, Delfi ja Eesti Korvpalliliit.

Head Uudised GoodNews