1. Avaleht
  2. Sport
  3. Valitsev kabe maailmameister Aleksander Georgiev taastas võidulootuse
Valitsev kabe maailmameister Aleksander Georgiev taastas võidulootuse

Valitsev kabe maailmameister Aleksander Georgiev taastas võidulootuse

Rahvusvahelise kabe MM-matši neljandal päeval väljakutsuja Aleksander Švartsmani õnn pöördus ning kaotas Georgievile põhimängus.

Aleksander Georgiev taastus teisipäevase põhimängu kaotusest üllatavalt hästi ja näitas taas oma tippvormi, kahandades Švartsmani edu ainult ühe välkvooru võiduni.

Švartsman oli eilse mängu lõppedes enda peale väga pahane, sest oli oma peas välja arvestanud viigi, kuid muutis viimasel hetkel meelt teise variandi kasuks, mille peale näitas Georgiev, et see oli suur viga. „Minu taktikaks siin mängus oli Švartsmanile probleemide tekitamine ning see töötas,“ rääkis Aleksander Georgiev.

„Teisipäeval võitsin ma Georgievit klassikalises mängus esimest korda kümne aasta jooksul,“ ütles Aleksander Švartsman. „Olen mitmeid kordi jõudnud tema vastu analüütiliselt võidupositsioonile, kuid tal on alati õnnestunud pääseda. Tal on just selle peale annet, kuid teisipäeval sain ma ta lõpuks kätte. Eile juhtus aga see, et jäin positsiooniliselt hätta, ja kui see juhtub, siis on mul pahasti.“

Neljanda päeva lõpuks on Švartsman tugeva edu kaotanud ning järgneva kolme päeva jooksul on veel kõik võimalik.

Head Uudised GoodNews