1. Avaleht
  2. Sport
  3. Valgamaa spordipealinna avaüritus koondab kokku 80 spordikorraldajat
Valgamaa spordipealinna avaüritus koondab kokku 80 spordikorraldajat

Valgamaa spordipealinna avaüritus koondab kokku 80 spordikorraldajat

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Tänavu spordipealinna tiitlit kandval Valgamaal kogunevad teema-aasta avaürituse raames nädala lõpus kokku ligi 80 spordiürituste korraldajat, et vahetada sporditeemadel eri riikide spetsialistide mõtteid.

Laupäeval Valga kutseõppekeskuses toimuval üritusel jagavad rahvusvahelisi kogemusi Sidney nelipaadi olümpiahõbe Guinevere Batten Inglismaalt ja rahvusvahelise liikumisnädala Move Week 2014 peakorraldaja Laska Nenova Bulgaariast.

Spordiaasta MTÜ eestvedaja Pille Muni sõnul on kohale oodata Eesti eri paigust kokku üle 80 spordiürituse korraldaja.

“Osalema on oodatud kindlasti lisaks spordiürituste korraldajatele ka teiste valdkondade ürituste korraldajad, kehalise kasvatuse õpetajad ja teised,” lisas Muni, kelle sõnul toetab üritust Valga maavalitsus ja Kodaniku Ühiskonna Sihtkapital.

Valgamaa kannab 2014. aasta spordipealinna tiitlit – seda tiitlit jagavad üheskoos 13 Valgamaa omavalitsust.

„Spordipealinna aasta jooksul tahame esmalt tähelepanu suunata oma maakonna rahvale, ärgitades neid mõtlema oma tervisele läbi liikumise. Teiseks soovime üle-eestiliselt tutvustada maakonna toredaid spordiüritusi,“ kommenteeris Valga maavanem Margus Lepik spordipealinna tiitli olulisust.

Ta lisas, et kuna spordiürituste korraldamise oluline osa on vabatahtlikele, siis esimene üritus on pühendatud just vabatahtlike rollile spordis.

Head Uudised GoodNews