1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Vägevad võidud Fightlandil! Kommenteerivad Hendrik Themas ja Ahti Pikkur
Vägevad võidud Fightlandil! Kommenteerivad Hendrik Themas ja Ahti Pikkur

Vägevad võidud Fightlandil! Kommenteerivad Hendrik Themas ja Ahti Pikkur

8. septembril toimus Kalevi spordihallis Moisar Promotioni korraldatud võitlusspordiüritus Fightland, mis oli keskendunud K-1 reeglites kickpoksile, kuid üks matš peeti ka vabavõitluses. Olgu mainitud, et nii pööraselt kaasa elavat fännigruppi nagu Alar Hutrovil Fightlandil kaasa elamas oli, naljalt spordisündmustel ei kohta. Hutrovi matš oli lõpuni pingeline ja ka võiduka lõpuga. Hutrovi fännidele võiks aga kinkida eeskujulike ja kirglike fännide medalid. Uhke on olla eestlane, kui eestlane teisele eestlasele nii võimsal viisil kaasa elab.

Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia sõdalased Themas ja Pikkur jätsid võidud kodumaale 

Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemiast kaasa löönud sõdalaste Hendrik Themas ja Ahti Pikkuri matšid olid kaasahaaravad ja võit jäi mõlema puhul kodumaale. Hendrik võitles kogenud hollandlase Justin Dapiga ja suutis temast kordi rohkem ringis olnud mehest aktiivselt üle olla ning näidata väärikalt oma uut palet – Hendrik Themas 2.0 on sündinud!

Ahti Pikkur läks ringis vastakuti Venemaa esindaja Aleksander Golovacheviga ja võitis, kuid nagu eestlane on öelnud, võitlevad venelased alati lõpuni ja nii juhtus ka seekord, Golovachevi alistamiseks oli vaja lisaraundi.

Hendrik Themase sõnul teadis ta, et vastasel on selja taga 27 võidukat matši tema viie vastu, kuid ta üritas hollandlast mitte üle- ega alahinnata, teades, milleks ta ise võimeline on. Hendrik treenis aktiivselt Eestis ja Hollandis ning mitte ainult konkreetseks võitluseks, vaid kogu hooajaks üldse, Eestis on treeneriteks tal Ahti Pikkur ja Kevin Renno. Sparringupartneriteks olid ta ka Maksim Vorovski ja Mirkko Moisar. “Meil on Eestis väga heal tasemel treenerid ja teadmised. Hollandis nägin aga, et trennis käib kogu aeg pidev andmine. Kõik üritavad olla kõige kiiremad, kõige tugevamad ja kõige vastupidavamad. Keegi ei taha järele anda ja siis käib pidev võistlemine omavahel,” kirjeldab Hendrik.

“Ma arvan, et uuel hooajal olen ma nagu Hendrik 2.0. Usun, et minu võitlusstiil läheb mitmekülgsemaks. Olen harjutanud uusi võtteid. Siiamaani olid mul väga tugevad käelöögid, aga nüüd üritame jalad ka mängu tuua. Endise teivashüppajana olen ma koordineeritud nagunii ja tänu sellele ma arvan, et suudan veidi akrobaatilisemaid asju ka teha,” rääkis Hendrik enne Fightlandi. “Hiljuti Hollandis laagris käies sain juurde palju enesekindlust – ma nägin, et ma olen heal päeval juba sellel tasemel, aga samas ma sain motivatsiooni, et ma pean ka halval päeval sellel tasemel olema. Enesekindlus ja usk endasse ongi kõige tähtsam ning see laager seda mulle andis.”

Ahti Pikkur oma vastast samuti ei alahinnanud, kuna too on Venemaa sportlane ja tal on päris hea amatöörtaust, seega oligi päris kõva lahingut oodata. “Alati, kui ma olen venelastega võidelnud, siis nendega on olnud lahing viimase hingetõmbeni, nad on alati päris tugevad olnud, selles mõttes panin ennast valmis,” rääkis Ahti.

Treeningute kohta ütleb Ahti Pikkur, et ta kuulab nüüd rohkem oma keha ega pinguta trenniga üle, kui tunneb, et see pole õige. “Tegelikult on puhkus ja õige kombineerimine see, mis annab õige resultaadi,” teab ta.

Ka Ahti hindab treeninguid koos oma meeskonnakaaslastega, kus antakse endast kõik. “Me tuleme lihtsalt kõik kokku ja teeme koos rasket tööd, kus kõik annavad endast 100 protsenti. Vahel mõtlen küll, et kuidas me pärast seda veel suudame Mirkko Moisari, Maksim Vorovski ja teistega normaalselt suhelda. See vist teebki meie tiimi tugevaks. Kui sa kõrgele tippu jõuad, siis partnerite valik jääb suhteliselt kesiseks. Siis ongi väga tähtis, et kõik ilmuvad kohale ja annavad endast parima. Ülejäänu pead juba ise kodus paika panema,” jutustab ta.

Ahti Pikkuri sõnul on sparring võitlusspordis kõige tähtsam, sest kui Maksim Vorovski, Hendrik Themase või Mirkko Moisariga mitu raundi läbi teha, siis see annab enesekindluse, et suudad ka vastasega ringis sedasama teha. Kui võitleja pole sparringuga tegelenud, siis võivad juba esimesed tugevad löögid ta ringis ebakindlaks muuta, kuid tugevate vastastega seda trennis läbi tehes tuleb kindlus need löögid vastu võtta ja tõrjuda. Kui enamikul teistel spordialadel võib sportlane endale halba võistluspäeva lubada, siis poksis võib Ahti arvates vastase hea löök kogu spordikarjääri lõpetada ja seetõttu ei saa endale kehva taset lubada.

Ahti kinnitusel on ta vigastustest üle saanud, vorm on tal hea, ta jätkab treeninguid ise ja teeb ka treeneritööd. “Lähen varsti Hollandisse treenima ja siis tulen tagasi King of Kingsile midagi uskumatut korda saatma – proovin seda ära võita,” räägib ta. King of Kingsi Grand Prix` Tallinna etapp toimub 14. oktoobril Tondiraba jäähallis, kus nelja mehe turniiril õigusele kandideerida King of Kingsi maailmameistritiitlile, lööb kaasa ka Ahti Pikkur. Hendrik Themas lööb kaasa ühel kahest superfight`ist.

VAATA, MIS TOIMUS SÕDALASTE TELGITAGUSTES!

Head Uudised GoodNews