1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. VAATA VIDEOT! Taipoksitreener Kevin Renno: King of Kings on sari, mille nimel tasub pingutada
VAATA VIDEOT! Taipoksitreener Kevin Renno: King of Kings on sari, mille nimel tasub pingutada

VAATA VIDEOT! Taipoksitreener Kevin Renno: King of Kings on sari, mille nimel tasub pingutada

Kevin RennoEesti ühe andekaima naispoksija Andra Aho treener Kevin Renno ütleb intervjuus TV3 Seitsmestele, et Euroopa ühe populaarseima võitluskunstisarja King of Kingsi saabumine Eestisse on siinsetele noortele taipoksijatele väga tähtis, sest Eurospordi kaudu kogu maailma näidatavad heitlused annavad neile võimaluse saada rohkem tähelepanu ja lüüa seega ka tippspordis läbi.

“Kui mina, vennad Moisarid ja Edvin Kibus alustasime, siis polnud meil eriti mille nimel pingutada, meil olid väiksema mastaabiga üritused,” meenutab treener. “Noortele on see sari väga suur samm edasi.”

Kevin Renno2

17. oktoobril läheb võistlustulle ka Kevini õpilane Andra, kes treenis suurvõistluseks Tais, võisteldes seal ka maailmakarikale ja ka kohalike amatsoonidega. “Andra on pühendunud sportlane ja väga järjepidev,” lisab Kevin Renno.

Treeneri sõnul läheb tai poks Eestis küll pisut erinevates suundades, sellega tegeldakse nii amatööride kui professionaalidena, seega tehnika on erinev, kuid areng toimub mõlemas suunas jõudsalt. Paraku on tõeliselt pühendunuid raske leida, sest noored ei jää pidama.

“Võitlusspordis endale laiskust lubada ei saa — võid trennidest viilida, aga tööd keegi sinu eest ära ei tee. Kui lööd treeningutele käega, lüüakse sind ringis käega ja võid väga haiget saada,” arutleb treener.

Kevin on kindel, et tai poks ja King of Kings sarjana pole peksuvõistlus, see on väga mitmekülgse alana tõsine võitluskunst.

VAATA VIDEOT!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=663640″]

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews