1. Avaleht
  2. Sport
  3. VAATA VIDEOT! Taipoksiproff ja tema lootus TTV saates Suvemiks: Imeilus Andra Aho on nakatunud taipoksipisikust!
VAATA VIDEOT! Taipoksiproff ja tema lootus TTV saates Suvemiks: Imeilus Andra Aho on nakatunud taipoksipisikust!

VAATA VIDEOT! Taipoksiproff ja tema lootus TTV saates Suvemiks: Imeilus Andra Aho on nakatunud taipoksipisikust!

Andra AhoJärgnev videolugu viib meid võitluskunstide maailma. Sel korral pole peategelaseks aga musklis mehed, vaid hoopis 19-aastane Andra Aho – neiu, kes on alati olnud nakatunud spordipisikust, kuid viimastel aastatel on tekkinud huvi kickpoksi ning taipoksi vastu. Tema treeneril Kevin Rennol on tüdruku osas väga suured lootused.

Andra: Mul tekkis huvi poksi vastu juba 5 aastat tagasi, kuid nii tõsiselt kui praegu ma seda siis ei võtnud. Käisin edasi rühmatreeningutes. Kord avanes võimalus teha proovitrenni, mis mulle väga meeldis ning nii me siis koos õega sinna jäime.

Kevin: Andra on tõesti lootustandev. Tütarlastest on ta Eestis hetkel kõige andekam nii kick- kui taipoksis. Treenime temaga peamiselt taipoksi reeglite järgi.

Sihikindel neiu on kui spordimaailma unistus. Kas Andra suhtes on kõrged ootused?

Kevin: Arvan, et sellisel alal peab inimene endale ise eesmärgi seadma ning ma usun, et Andra puhul ongi piir see, mille ta enesele ise loob. Mina piire ei näe ja eriti veel siis, kui ta samamoodi oma treeninguid jätkab. Sügisel, s.o oktoobri lõpus, plaanime minna Euroopa meistrivõistlustele, millest saaks esimene proovikivi ning avaneb võimalus näha, kas ta on juba valmis suurteks turniirideks. Mina usun, et on.

Andra: Ma tahan jõuda nii kaugele, kui võimalik. Kindlasti pingutan, aga eks tulevik näitab. Olen praeguseks pidanud 4 taipoksimatši, millest 3 olid amatööride matšid ning viimane oli samal ajal ka esimene proovimatš Šveitsi meistri vastu. Ma võitsin selle!

Andra, kas on tulnud loobuda millestki, millega su eakaaslased tegelevad?

Võib-olla siis ainult pidudel käimine, kuid ma olen teinud valiku vabast tahtest, sest trenni meeldib teha tõesti palju rohkem.

Milline näeb välja su argipäev?

Praegu käin trennis hommikuti iga päev.

Kuidas võistlusperiood argipäeva mõjutab?

Käin siis kindlasti rohkem jooksmas ja teen trenni vähemalt kaks korda päevas.

Kevin RennoKevin, mis on need iseloomuomadused, mis Andral olemas on ja teevad temast hea taipoksija?

Ta ei hakka treenerile vastu ja teeb seda, mida tuleb teha. Ta on alati trennis kohal esimesena ja lahkub sealt viimasena. Seda on näha, et ta naudib, mida teeb ja teebki seda suure heameelega. See on ilmselt peamine. Kui inimene treenib vastumeelselt, siis midagi head oodata pole.

Andra, sa käid trennis peamiselt õega. Kas kick- ning taipoks on naistele sobilik ala?

On küll. Taipoksiga tegelemine on Eestis tõusev trend ja seega tuleb igal aastal järjest enam tüdrukuid treenima. See on väga hea.

Aga kuidas sinu ema sellesse suhtus, kui ütlesid, et lähed poksima?

Andra: Ema väga toetab ja eriti, kui läheme võistlema. See on väga lahe.

Kevin: Kick- ja taipoks on alad, kus on kasutuses kogu keha ulatuses olevad lihased, on jala- ja põlvelöögid ning taipoksis lisaks veel püstimaadlus. See on väga hea üldfüüsiline treening ning väga intensiivne rasvapõletus, mis on ka peamisi põhjuseid, miks see naistele hästi peale läheb.

Loodame, et Andral jagub senist sihikindlust, mis aitab temast teha tõelise maailmatasemel taipoksitšempioni.

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews