1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. VAATA HIIGELGALERIID! King of Kingsi korraldajad tutvustasid pressikonverentsil võitluskunsti sarja Tallinna etapi tausta
VAATA HIIGELGALERIID! King of Kingsi korraldajad tutvustasid pressikonverentsil võitluskunsti sarja Tallinna etapi tausta

VAATA HIIGELGALERIID! King of Kingsi korraldajad tutvustasid pressikonverentsil võitluskunsti sarja Tallinna etapi tausta

Foto: Kertin Vasser
Foto: Kertin Vasser

Täna toimus Tallinnas Coca-Cola Plazas ALe Coq Sviidis maineka võitluskunstisarja King of Kingsi korraldajate pressikonverents, tutvustamaks meediale 17. oktoobril Saku Suurhallis toimuva Grand Prix`etapiga seonduvat. Ajakirjanikele jagasid seletusi KOK sarja president Donatas Simanaitis, Eesti-poolne korraldaja Igor Golubev, Tallinna aselinnapea Mihhail Kõlvart ning TV3 avalike suhete juht Kertu Jukkum.

“Tänasest algab King of Kingsi ajalugu Eestis,” ütles Igor Golubev. Tema sõnul teeb võistluse eriliseks Eurospordi otse-eeter, mis kannab siinsed matšid enam kui 150 riiki rohkem kui 20 keeles.

Donatas Simanaitis rõhutas, et tegu on kõrge reitinguga turniiriga – viimase Moldovas toimunud etapi ülekannet vaatas 62 miljonit inimest, keskmiseks arvuks peetakse 100-120 000 vaatajat. Tavaliselt tuleb võistlust kohapeale vaatama 5000-10 000 võitluskunstide fänni, Gdanskis aga kogunes kaasa elama 17 000 huvilist.

Igor Golubevi sõnul saab Tallinnas näha 12 matši. Esmalt toimuvad viis reitingumatši ja üks MMA võitlus, peale selle toimuvad 8 -77 kilogrammi kaalus võitleja osavõtul matšid, mis viivad neli parimat finaali 19. detsembril Berliinis, ning kaks superfight`i. Viimastes löövad kaasa kaks Eesti võitlejat, Edvin Kibus, kes kohtub hollandlase Christian Bayaga ning Maxim Vorovski, kelle vastaseks King of Kingsi kõrgeima reitinguga poksija, ukrainlane Igor Ljapin.

“King of Kings tuli Eestisse selleks, et jääda,” kinnitas Golubev. “Meie kohustuseks on see meeldejäävaks sündmuseks teha.” Tänavu ja järgmisel aastal toimub Eestis üks sarja etapp, 2017. aastal aga juba kaks etappi. Üldse toimub aastas 10 erinevat etappi erinevates maades, näiteks on King of Kingsil leping võistluse korraldamiseks Tokyos.
Mihhail Kõlvart leidis, et sarja Eestisse toomine lisab meie spordisaalidesse uusi võitlejaid ja aitab parimatel jõuda suuremasse spordimaailma. Võitluskunstid on tema arvates siiani ka meedias liiga vähest kajastamist leidnud.

Pressikonverentsil tutvustati ka kõiki kaheksat võitlejat, kes hakkavad Saku Suurhallis Eestit esindama. Nendeks on Maxim Vorovski, Andra Aho, Edvin Erik Kibus, Sergei Makejev, Markko Moisar, Alik Tseiko, Iljas Rustamov ja Roman Zõbin. Osa neist kirjutas pressikonverentsi tutvustusel alla ka lepingu King of Kingsi sarjaga. Puudus vaid Andra, kes on hetkel koos treeneri Kevin Rennoga võistemas ja treenimas tai poksi kodumaal King of Kings heitluseks ning naaseb suurürituseks koju.

Vastates küsimustele selle kohta, kuidas võitluskunstid on sportlaste elu mõjutanud, ütles Edvin Erik Kibus, et teda motiveerib ringi minek Eesti lipuga õlgadel ja uhkustunne võimaluse pärast esindada oma kodumaad. Maxim Vorovski võtab tõsiselt igat matši, olenemata sellest, kes on vastaseks, Markko Moisari sõnul tähendabki tai poks tema jaoks kogu tema elu, Alik Tseiko sõnul on võitleja juures tähtis tahtejõud, mis sunnib teda tõusma ja trenni minema ning Sergei Makejev nimetas oma eeliseks vasaku käe lööki. Iljas Rustamov hindab väärikat võitlust ning Roman Zõbin rõhutas, et ettevalmistavad treeningud on väga intensiivsed.

Pressikonverentsist võtsid osa mitmete Eesti telekanalite, portaalide ja teiste meediaväljaannete ajakirjanikud.

VAATA HIIGELGALERIID!
Fotod: Kertin Vasser

Head Uudised GoodNews