1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Uskumatu, aga tõsi – jalgpall loovutab vaadatavusnumbreid võitluskunstidele
Uskumatu, aga tõsi – jalgpall loovutab vaadatavusnumbreid võitluskunstidele

Uskumatu, aga tõsi – jalgpall loovutab vaadatavusnumbreid võitluskunstidele

GoodNews peatoimetaja, King of Kings 2015 ja 2016 meediajuht Monika Kuzmina koos TV3 tegevjuhi Priit Leitoga King of Kings pressikonverentsil

Kuu aega enne oktoobris Tallinnas toimuva King of Kings võitluskunstisarja Tallinna etappi tutvustasid korraldajad Cola Plaza A.Le Coq sviidis toimunud pressikonverentsil matšidest osa võtvaid Eesti poksijad. Sõna võtnud TV3 tegevjuht Priit Leito tõi välja huvitava fakti, mille kohaselt on võitlussporditurniiride ülekanded teinud ära jalgpalli UEFA Meistrite Liiga vaadatavusele.

Priit, Te ütlesite täna välja midagi uskumatut, mis ajakirjandusest ei ole võib-olla veel läbi käinud – jalgpalli vaadati vähem kui poksi. Kuidas nii? Mis on Teie kui telemaja juhi hinnangul sellise edu taga?

Me näeme, et võistluskunstide populaarsus televaataja seas on märkimisväärselt kasvanud. Ning tõepoolest – eelmisel aastal jälgis seda live-ülekannet King of Kings võistluselt rohkem inimesi, kui samal ajal olnud Champions liiga jalgpalli.

Teinegi huvitav fakt – tuhanded inimesed ostsid Viaplay ligipääsu, et näha maailmakuulsat väga meeleolukalt üles pushitud matši Floyd Mayweather juuniori ja Conor McGregori vahel, mis kokkuvõttes oli väga huvitav. Vaatajaid oli 10 000 inimest, nagu te pressikonverentsil ütlesite?

Viaplay turundus on väga hea olnud, aga ükski teine asi pole nii hästi töötanud, kui Mayweatheri ja McGregori võitlus. Balti riikides ostis sellel päeval 10 000 inimest pileti ja ärkas vara üles ning ma olen kuulnud, et oli palju naisterahvaid, kes seda tegid.

Te ise mängite pigem malet kui naudite poksi, aga eelmisel aastal olite King of Kingsil kenasti kohal. Milliseid emotsioone pakkus see Teile kui pealtvaatajale?

Pean tunnistama, et mina olin sedalaadi üritusel täiesti esimest korda. Mis seal salata – oli ka väikeseid kõhklusi-kahtlusi, aga see on ikkagi päris sport ning seda on kohapeal äge vaadata. Mulle tundub, et tuleb olla avatud kõigeks uueks ning soovitan inimestele minna seda vaatama.

Head Uudised GoodNews