1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. TV3 Golfiminutid! Haapsalu väljakul kohtusid augustibluusi käimalükkaja ja laulev näitleja
TV3 Golfiminutid! Haapsalu väljakul kohtusid augustibluusi käimalükkaja ja laulev näitleja

TV3 Golfiminutid! Haapsalu väljakul kohtusid augustibluusi käimalükkaja ja laulev näitleja

GolfirubriikIgareedes TV3 golfirubriigis vestleb spordireporter ja Eesti Golfi Liidu president Marko Kaljuveer Haapsalu golfiväljaku omaniku ja klubi tegevjuhi Tõnu Meriloga ning golfikeppe panevad valmis Haapsalu Augustibluusi korraldaja Indrek Ditmann ja laulev näitleja Jan Uuspõld.

Tõnu Merilo tutvustab Valge Daami linna golfiklubi: mängimisega alustati 2004. aastal, väljakul on 9 rada, detailplaneeringu järgi on ette nähtud 18+9, edasine sõltub rahakotist ning Haapsalus mängijaid napib.
“Mängijaid üritame leida väljaspoolt, näiteks Soomest, aga üritame ka teistelt klubidelt ära napsata,” tunnistab sealse golfi eestvedaja. Kaugemaid külalised on mängimas käinud Argentiinast ja Uus-Meremaalt. Tõnu Merilo jutu järgi on Haapsalu golfiklubi Läänemaal esimene, leidub ka teisi üritajaid, aga sealkandis pole see eriti lihtne. Marko Kaljuveer soovib veel, et peatse augustibluusi ajal lisanduks mängijaid juurde ja siirdub siis golfivalmisolekus duellantide juurde.

Esimene küsimus on traditsiooniline: millised on varasemad kogemused golfiga? Jan Uuspõld on reporteri teada äge mängija olnud. “Viimati mängisin 2 aastat tagasi, seega käsi on veel soe!” arvab näitleja. Indrek Ditmann ütleb oma suhte golfiga väga hea olevat, 0 korda, ainult minigolf Pärnu rannas, mis tema arvates kirja ei lähe. “Läheb küll!” kinnitab Marko innustavalt ja mäng algab.

Jan teeb esimese puttamise, mis eesmärgini päris ei jõua ja teisena asub lööma Indrek. Tema löök teenib ära vastase kiituse “Julge lähenemine!” “Minu kohta päris hea!” arvab ka bluusimees. Enne teist löök hindab Jan väljaku reljeefi ja kuulutab: “Sul on lihtsam, minul on Pandivere kõrgustik vahel.” Võistlus lõpeb seisuga Jan 4, Indrek 3 lööki.

“Kas said hamba verele?” pärib reporter võitjalt ja saab enesekindla vastuse: “Järgmine kord kohtume suurtel võistlustel, mitte ei toksi niisama!” Jan arvab, et puttamine on trikiga asi ja sugugi mitte kerge. “Kõrvaltvaatajale tundub, et raske on palli õhku saada, aga putt on raskem,” arutleb ta. “Nagu ütles mu õpetaja Paul Põhi: kauglöökidega tehakse show`d, puttamisega raha!” “Täpselt!” on Marko ütlusega nõus.

Spordireporter soovib veel Augustibluusile ilusat ilma ja esitab siis vaatajaküsimuse: “Kui kaugel keskusest asub Haapsalu golfiväljak?” Vastata tuleb aadressil puhkaeestis.ee ning lõpetuseks näeb veel ka golfilöögi tugevust, kui pall vuhiseb läbi õhemast materjalist ekraani.

VAATA VIDEOT!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=642000″]

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews