1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tulevase Eesti profiratturite meeskonna toetuseks loodi sõpruskond
Tulevase Eesti profiratturite meeskonna toetuseks loodi sõpruskond

Tulevase Eesti profiratturite meeskonna toetuseks loodi sõpruskond

Tulevase Eesti profiratturite meeskonna toetuseks loodi sõpruskondAlates eilsest on kõigil soovijail võimalus liituda Eesti Vändameeste sõpruskonnaga, avaldamaks omapoolset toetust professionaalse jalgrattaklubi loomiseks Eestis.

„Vändameeste Sõpruskonna loomise mõtteks oli viia kokku inimesed, kes pooldavad profiklubi loomist Eestis ning näevad vajadust selle olemasoluks. Veebiaadressil www.vandamehed.ee on kõigil võimalus sõpruskonnaga liituda ning soovi korral anda omapoolne panus projekti teostumiseks rahalise annetuse näol. Oluline, et inimesed avaldaksid oma poolehoidu ning tunneksid end osalisena projekti elluviimisel,“ sõnas Vändameeste Sõpruskonna asutaja Rene Mandri.

Möödunud aastal tippspordist loobunud Mandri, kes on käinud läbi pika teekonna jõudmaks Prantsusmaal elukutseliste ratturite sekka, on võtnud eesmärgiks luua vajalikud tingimused ka Eestisse. „Soovime, et pealekasvav põlvkond ei peaks võõras keskkonnas heale õnnnele lootes otsima teed tippu, vaid saaks professionaalset tuge ja teadmisi kodumaiselt meeskonnalt,“ lisas Mandri.

„Eesti oma jalgratta profimeeskond on ainuke võimalus astuda samm edasi Eesti jalgrattaspordi arengus, sest vastasel juhul on talendikate ratturite kadu endiselt liiga suur. Töötame, et leida võimalus, kuidas pakkuda arenguks vajalikke tingimusi kodumaiste jõududega ning teeme omaltpoolt kõik, et see teoks ka saaks“, kinnitas Jaan Kirsipuu.

Mõlemad endised profiratturid on aktiivselt tegelemas sponsorite ja koostööpartnerite leidmisega, et projekt aastal 2015 ilmavalgust näeks. Korralikult fuktsioneeriva kontinentaal ehk kolmanda kategooria profiklubi aastane eelarve on ligikaudu 700 000 eurot, mis tagaks head tingimused sportlastele ning meeskonnas töötavale abipersonalile. Juhul kui projekti 2015. a. ei käivitu, jätkatakse tööd kuni vajaminev rahasumma on koos ning annetused leiavad sihtpärase kasutuse.

Head Uudised GoodNews