1. Avaleht
  2. Sport
  3. TULE KOHALE! Talve uhkeim suusapidu peetakse Haanjas
TULE KOHALE! Talve uhkeim suusapidu peetakse Haanjas

TULE KOHALE! Talve uhkeim suusapidu peetakse Haanjas

Foto: Estoloppet
Foto: Estoloppet

Estoloppeti pikamaasuusatamissari jätkub homme 42. Haanja maratoniga. Klassikatehnika sõprade rõõmuks on ette valmistatud heas korras 42 kilomeetri pikkune rada, mis kulgeb maalilisel Haanja kuppelmaastikul.

Maratoni korraldaja Aare Eiche on rajaolude rahul. “Rajapõhi on väga tugev ja korralik, kogu ulatuses ootab suusatajaid kaks klassikajälge. Ma olen rõõmus, et saame lõpuks ometi taaskord ühe korraliku suusatalve üle head meelt tunda ning ootame kõiki meie peost osa saama,” ütles ta.

Haanja maratoni õnnestumise eest seisab hea ligi 100 inimest. “Kulinaarsetest hõrgutistest saavad sportlased nautida kohalike salajaste retseptide järgi valminud suppi, mille kõrvale pakume leiba, mille sarnast ainult siit leiab. Toitlustuspunktides on legendaarne hapukurk, mida soovitan samuti kõigil vähemalt korra elus mekkida,” ütles Eiche. Tema sõnul valmistavad võrukesed toitu alati suure hoole ja armastusega, et külalistele langeks osaks parim võimalik vastuvõtt.

Suusataja Vahur Teppan soovitab Haanjasse sõidu ilmtingimata ette võtta. “Kahtlemata on tegu ühe kõige keerulisema reljeefiga maratoniga, kus on väga palju raskeid tõuse ning tehniliselt keerulisi laskumisi. Enne lõppu on siis veel see Mõrtsuka tõus, mis kontrollib üle sinu viimased jõuvarud. Ei ole väga palju neid suusatajaid, kes sealt umbes 80 meetri pikkusest tõusust maratoni lõpus paaristõugetega üles lähevad,” kinnitas ta.

Teppani sõnul annab ilusama maastikuga maratoni otsida. “Algajatel soovitan seda võtta kui head väljakutset. Kui päike paistab ning kohalike vastuvõtt on tavapäraselt soe, siis saadav elamus on retke igati väärt!” Põhisõidu start antakse kell 11 ja poolmaratoni start kell 11.45. Autasustamine on kavas kell 14.30 ning finiš suletakse kell 17.

Eilse seisuga oli registreerunud 520 suusatajat, neist 463 pikale distantsile.

Head Uudised GoodNews