1. Avaleht
  2. Sport
  3. Traditsiooniline võimlemispidu toob täna Tartusse kokku ligi 2000 osalejat
Traditsiooniline võimlemispidu toob täna Tartusse kokku ligi 2000 osalejat

Traditsiooniline võimlemispidu toob täna Tartusse kokku ligi 2000 osalejat

Traditsiooniline võimlemispidu toob täna Tartusse kokku ligi 2000 osalejatTartus Tamme staadionil peetakse täna traditsioonilist võimlemispidu, mis toob tänavu kokku umbes 2000 osalejat.

Võimlemispeol on seitse põhikava, millel on igaühel oma autor-lavastaja, teatas Tartu linnavalitsus. Üles astuvad ka mitmed külalisesinejad, kes esitlevad erinevaid liikumise vorme läbi tantsu, võimlemise, jalgpalli ja akrobaatika. Võimlemispeoga tähistatakse ühtlasi ka Tartu tuntuima staadioni 80. juubelit.

„Võimlemispidu kannab tänavu nime “Üheskoos”, mis meie pidu väga hästi iseloomustab – staadionimurul võimlevad koos nii lasteaialapsed, kooliõpilased, nende vanemad kui ka vanavanemad. Osalejaid on nii Tartust kui mujalt Lõuna-Eestist,“ rääkis peo idee autor ja pealavastaja võimlemisklubi Rütmika president Sirje Eomõis.

„Võimlemispidu on üks tähtsündmustest, millega tänavu tähistame 80 aasta möödumist Tamme staadioni avamisest. Staadion valmis lõplikult septembriks 1934 Tartus peetud SELL-i mängudeks,“ ütles peo kaaskorraldaja SA Tartu Sport juhataja Eve Lill.

Pealtvaatajaid oodatakse Tamme staadionile alates kella 18-st ning võimalusel soovitatakse tulla peopaika jalgsi. Autoga saabujatel palutakse järgida liikluse reguleerijate korraldusi ning parkida ainult selleks ettenähtud kohtades.

Head Uudised GoodNews