1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tippjooksjad õed Luiged aitavad Piret Järvisel Ööjooksuks valmistuda
Tippjooksjad õed Luiged aitavad Piret Järvisel Ööjooksuks valmistuda

Tippjooksjad õed Luiged aitavad Piret Järvisel Ööjooksuks valmistuda

Foto: Egert Kamenik
Foto: Egert Kamenik

Adidas toob turule ikooniliste jooksujalatsite EnergyBoost uusima mudeli, millega hakkab saatejuht ja ajakirjanik Piret Järvis maratonijooksjate Lily, Liina ja Leila Luige juhendamisel Ööjooksuks valmistuma.

“Mulle väga meeldib, et mind professionaalid juhendavad. Seni olen sörkinud teadmata, kas teen trenni õigesti või valesti. Hea, kui nüüd õed Luiged minu võimeid hindavad ja soovitusi annavad,” sõnas Järvis, kes armastab trenni teha Tallinna kesklinnas. Esimeseks proovilepanekuks valis Järvis 16. augustil toimuva Ööjooksu, mis on talle esimene jooksuvõistlus peale põhikooli.

Ööjooksuks valmistudes soovitasid õed Luiged treeningute arvu vaikselt tõsta. “Sel nädalal võiks olla kokku 4 jooksutreeningut, kusjuures 2-3 päeval võiks juurde teha üldkehalisi harjutusi. Võistlusele eelneval nädalal võiks olla kolm jooksutreeningut ja võistluseelsel päeval puhkepäev,” soovitas Liina Luik. “Valmistumine jooksuvõistluseks on väga mitmetahuline. Lisaks rahulikule jooksule lihastreening, kiirustreening, jooksuharjutused, jooksutehnika treeningud, venitusharjutused ja lihashooldus. Keha tuleb tervikuna ette valmistada,” toonitas Lily Luik.

Foto: Egert Kamenik
Foto: Egert Kamenik

Oluline on ka varustus, mis peab toetama treening- ja võistlustegevust, mitte tegema selle põrguks. “Kahed jooksujalatsid kindlasti, ühed rahuliku jooksu jaoks ja teised kiirema jooksu ning võistluse jaoks. Lisaks riietus, mis arvestaks meie kliimat – treenimiseks pluss 30 kraadiga ja miinus 10 kraadiga,” andsid õed Luiged nõu.

adidase innovaatiliste Energy Boost jooksujalatsitega jooksevad ka Eesti edukaimad maratonijooksjad Lily, Liina ja Leila Luik. Energy Boost jooksujalatsid on oma neljandal hooajal särtsakalt roosad, mis on ka adidase selle sügis-talvise hooaja naistekollektsioonide põhivärv.

Foto: Egert Kamenik
Foto: Egert Kamenik

Energy Boosti jooksujalatsid tagavad ületamatu vetruvuse tänu BOOST™-i vahu kihile, mis ulatub kannast varbani ning salvestab energiat ja annab seda tagasi. See tähendab, et mida rohkem sa energiat kulutad, seda rohkem sa seda tagasi saad. BOOST vaht koosneb tuhandetest vastupidavatest energiakapslitest, mis säilitavad oma pehmenduse hooajast hooaega, ja nii tundub iga jooks BOOSTi jalatsitega justkui esimene.

Uued Energy Boosti jooksujalatsid on mugavamad tänu elegantsele venivale võrgust pealsele, mis jälgib jala kuju ja laseb paremini õhku läbi, et jalad ei kuumeneks jooksmise ajal üle. Energy Boosti jooksujalatsid ei vea sind alt olenemata sellest, millistes oludes sa jooksed. BOOSTi polster püsib muutumatuna igasuguse ilmaga ja säilitab oma vetruvuse nii kõrvetava kuumuse kui ka läbilõikava külma käes.

Uued Energy Boost jooksujalatsid on hinnaga 159,95 EUR müügil spordikauplustes üle Eesti ja adidase esinduskauplustes Tallinnas ja Tartus.

Head Uudised GoodNews