1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tasuta Eesti Spordimuuseumisse
Tasuta Eesti Spordimuuseumisse

Tasuta Eesti Spordimuuseumisse

 

Nädala alguses 50. sünnipäeva tähistanud muuseumis ootab laupäeval, 2. veebruaril külastajaid avatud uste päev. Lisaks tasuta võimalusele näituseid uudistada ootab külalisi päeva jooksul palju huvitavat, mistõttu on oodatud nii noored kui vanad, spordisõbrad kui spordikauged, üksikud kui seltskonnad. Tegevust jagub kõigile.

 

Avatud uste päeva programm:

11.00 avatakse keldrigaleriis koostöös Tartu Mänguasjamuuseumiga valminud näitus sporditeemalistest lauamängudest.

11.30 tutvustatakse I korrusel juubelinäitust “Poolsajand pinkidel”

12.00 tervitab külalisi I korruse konverentsisaalis muuseumi direktor, kes teeb kokkuvõtteid toimunust ja uue aasta jooksul aset leidvast. Muuhulgas tutvustakse ajakirja „Sport&Muuseum“ värskelt ilmunud teist numbrit, mida saab sealtsamast ka soodushinnaga osta.

12.00 avaneb muuseumi ajaloolises keldris põnev mängude tuba, kus lapsed saavad ennast vabalt tunda. Mängud ja toredad tegevused kestavad kuni kella 15.00-ni.

Kell 13.00 ja 14.00 toimuvad ekskursioonid muuseumi hoidlatesse. Huvilistel avaneb haruldane võimalus piiluda muuseumi köögipoolele ning näha muuseumiharuldusi, mida igapäevaselt vaatamiseks väljas ei ole ning uurida hoidlaruumide sisemust. Piiratud kohtade arvu tõttu on nende ekskursioonide külastamiseks kohapeal etteregistreerimine.

Kell 13.30 ja 16.00 algavad giidiga ringkäigud muuseumi püsiekspositsioonis. Kuulda saab põnevaid fakte ja huvitavaid lugusid eksponaatidest ja Eesti spordiajaloost.

Kell 15.00 on vestlusringis Jaak Mae, kes kõneleb lumest ja suusatamisest, talvest ja spordist ning vastab kohapeal tekkinud küsimustele.

Lisaks toimuvad läbi kogu päeva sünnipäevamäng ning juubelilaat, kus vaid sel päeval võib lisaks tänapäevastele asjadele leida ka huvitavaid ajaloolisi märke, raamatuid ja muud ainulaadset. Sünnipäevale kohaselt ootab külalisi soe jook ja tükike kringlit.

Head Uudised GoodNews